Mainos

Pikaruokajätti taipui ruplan kurssin alla – Venäjän McDonald’s alkaa käyttää ranskalaisissaan kotimaisia perunoita

Venäjällä amerikkalainen pikaruokajätti McDonald's on antamassa periksi ja suunnittelee nyt venäläisen perunan käyttämistä ranskalaisissaan.

Pääsyitä muutokseen ovat kansainvälisten talouspakotteiden aiheuttama ruplan epävakaa kurssi sekä öljyn hinnan vaihtelut. Kultaisista kaaristaan tunnettu ravintolaketju rantautui Venäjälle vuonna 1990. Venäjä oli samana vuonna julistautunut suvereeniksi valtioksi Neuvostoliitosta.

Mc Donald’s on vuosien saatossa jatkuvasti kasvattanut venäläisten raaka-aneiden osuutta ja ranskalaiset ovat käytännössä viimeinen asia, minkä ravintolaketju on tähän saakka tuonut ulkomailta. Venäjän ravintoloissa on tähän saakka syöty Alankomaista ja Puolasta tuotua perunaa.

Pakotteet vaikuttivat hankintoja

Syy McDonald'sin ranskalaisissa käytettävän perunan rahtaamiseen ulkomailta on ollut yksinkertainen: venäläinen peruna ei ole täyttänyt yhtiön asettamia laatuvaatimuksia.

– Sellaista perunaa, joka olisi täyttänyt vaatimuksemme laadun, värin, maun ja koon osalta ei ole ollut, ja kaikki nämä asiat ovat meille tärkeitä, kertoo McDonald's Venäjän hallituksen puheenjohtaja Khamzat Khasbulatov.

Venäjän McDonald'silla oli käynnissä projekti paikallisen perunan saamisesta käyttöön jo vuonna 2011. Hanke laitettiin kuitenkin jäihin sen jälkeen, kun eurooppalaiset rahahanat menivät kiinni Krimin valtauksen vuoksi vuonna 2014.

Nyt noin 450 kilometriä Moskovasta etelään sijaitsevaan Lipetskin kaupunkiin on valmistunut uusi tehdas, jonka myötä Venäjän McDonald'sin tuotteiden kotimaisuusaste nousee lähelle sataa prosenttia.

Tehdas tuottaa pakastettuja ranskalaisia perunoita kaikkiaan 651 ravintolalle eri puolilla Venäjää. Tehdas kykenee prosessoimaan 200 000 tonnia perunaa vuodessa. 

1:52

Video: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyväksyi uudet Venäjä-pakotteet vastahakoisesti loppukesästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.