Piispa Irja Askola suomalaisille: Välittäkää, älkää valittako

Piispa Irja Askola ja joulun sanoma 24:46

Helsingin piispan Irja Askolan mielestä uhkien ja näköalattomuuden sijaan Suomessa tulisi siirtyä ensi vuonna valittamisen vuodesta välittämisen vuoteen.

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Helsingin piispa Irja Askola peräänkuuluttaa näin joulun alla erityisesti välittämistä ja kiinnostusta muita ihmisiä kohtaan. Hänestä yhteiskunnallisessa ihmapiirissä on meneillään arvonälkä, joka aiheutuu pelkojen kasvamisesta ja globaaleista uhkista puhumisesta.

– Sen sijaan, että puhuisimme uhkista ja näköalattomuudesta, meidän pitäisi ensi vuonna siirtyä valittamisen vuodesta välittämisen vuoteen, Askola sanoi lähetyksessä.

Poteroihin jääminen tulisi Askolan mukaan jättäää taakse, ja ihmisten tulisi alkaa tutustua toistensa pelkoihin. 

– Pelot eivät poistu komentamalla, pelot poistuvat niihin tutustumalla.

Askolan mukaan juuri nyt on meneillään sellainen aika, jossa on vaarana, että ihmiset vieraantuvat toisten ihmisten todellisuuksista. Hän toivoo, että suomalaiset alkaisivat ensi vuonna entistä enemmän kiinnostumaan toistensa tarinoista ja elämänkokemuksista.

– Tulisi rakentaa sukupolvien välisiä, kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välisiä ja eri sosiaaliluokkiin kuuluvien ihmisten välisiä vuorovaikutusketjuja. Kiinnostutaan toistemme tarinoista.

Mikä on Irja Askolan mielestä joulun sanoma? Entä uskooko hän uskonnon olevan syyllinen nykyiseen maailmantilanteeseen? Katso koko lähetys!

Kommentointimahdollisuus suljettu asiattomien viestien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat