Piilota kodistasi asiat, joista et pidä – näin onnistut!

Löytyykö kodistasi joitain asioita, jotka toivoisit voivasi piilottaa vieraiden katseilta puhumattakaan omista silmistäsi? Lue vinkit!

Jos et ole saanut mahdollisuutta rakentaa kotiasi alusta loppuun ja ostaa sinne vain ja ainoastaan asioita, joista pidät rahan olematta este, on hyvinkin mahdollista, että kodissasi on asioita, esineitä ja huonekaluja, joita vihaat tai jotka vähintäänkin saavat silmiäsi särkemään.

Voi olla, että vuokrakotisi lattia on hirveä tai vihaat vanhaa sohvaasi, johon olet joutunut tyytymään vain siksi, ettei sinulla ole varaa ostaa parempaakaan. On olemassa kuitenkin tapoja piilottaa ja peittää kotisi vihatuimmat asiat.

Mieti ensin näitä asioita:

1. Mieti, tarvitseeko sitä oikeasti piilottaa. Joskus jokin asia voi alkaa ärsyttää niin paljon, että et voi lakata tuijottamasta sitä. Mutta se voi ärsyttää sinua enemmän kuin olisi oikeasti tarpeen. Yritä siis katsoa kotiasi uusin silmin ja eri näkökulmasta ottamalla vaikkapa valokuvia siitä huoneesta, jossa tuo ärsytyksen aihe on. Valokuvia katsomalla saatatkin huomata, ettei se olekaan niin huomiotaherättävän kamala kuin olit kuvitellut. Saattaa olla, että se hallitsee mieltäsi enemmän kuin huonetta, jossa se on.

Voit myös pyytää ystävää tutkimaan kotiasi ja kertomaan, mitkä asiat pistävät silmään. Saatat yllättyä kuullessasi, ettei se, joka itseäsi ärsyttää, ole edes päässyt ystäväsi näkökenttään. Omassa kodissasi saat toki piilottaa itseäsi ärsyttävät asiat, vaikkeivät muut niitä näkisikään, mutta muutoin välttämätöntä se ei kenties olekaan.

2. Älä kiinnitä lisää huomiota siihen tahattomasti. Jos et pidä jostain asiasta kodissasi, varmista ainakin, ettet vahingossa kiinnitä siihen lisää huomiota. Jos esimerkiksi aiot hankkia huonekasvin peittämään jotain epämiellyttävää kohtaa olohuoneessa, älä valitse kaikista kirkkainta ja huomiotaherättävintä kasvia, joka ei ole edes tarpeeksi iso peittämään haluamaasi asiaa, vaan auttaa vain kiinnittämään siihen enemmän huomiota. Tai jos esimerkiksi vihaat ikivanhaa sohvapöytääsi ja päätät maalata sen, älä valitse väriä, joka saa pöydän pomppaamaan entistä enemmän silmille.

Sitten piilottamaan:

3. Käytä värejä naamiointiin. Jos haluat käyttää värejä saadaksesi jonkin asian näyttämään huomaamattomammalta, valitse täysin sama sävy kuin jossain muussa, samassa huoneessa sijaitsevassa asiassa – olipa sävy sitten sen seinän, jolla vihaamasi esine roikkuu tai huonekalu, joka on lähellä piiloteltavaa esinettä.

4. Käytä kuvioita kiinnittääksesi huomion toisaalle. Räikeä kuviointi piiloteltavan esineen lähistöllä voi kiinnittää huomion kuvioihin, mutta kannattaa olla varovainen siinä, ettei huomio kiinnitykin entistä enemmän siihen, minkä toivot katoavan silmistäsi.

5. Käytä oikeaa valaistusta. Kun halua piilottaa jonkun asian kodissasi, valaise sen sijaan sellaista kohtaa huoneesta, johon haluat kiinnittää huomiota. Näin vihaamasi esine tai huonekalu jää sen varjoon.

6. Ympäröi se asioilla, joita rakastat. Joskus niitä asioita, joita vihaat, ei voi maalata, piilottaa tai peittää. Joskus ne ovat asioita, jotka ovat toiminnassa jatkuvasti, kuten televisio tai valokatkaisin. Sellaisinaan ne voivat herättää huomiota – sitä vääränlaista – ja olla visuaalisesti epämiellyttäviä. Entäpä jos ympäröisit ne rakastamillasi asioilla, kuten taiteella? Ehkä rumasta esineestä tulee oikeassa ympäristössä kaunis? Ainakin se häviää joukkoon hieman paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat