Pienillä muutoksilla tuloksia – yli 50 nopeaa vinkkiä laihduttajalle

Liiiku enemmän, syö vähemmän ja laihdut. Helpommin sanottu kuin tehty! Listasimme helpompia vinkkejä, joista voi olla apua painonpudotukseen.

Popsugar listasi lukuisia pikkuvinkkiä laihduttajalle. Poimimme niistä kätevimmät ja lisäsimme mukaan muutaman muun hyväksi havaitun kikan.

Vinkkejä treeneihin

 1. Harrasta erilaisia liikuntalajeja. Keho saa vaihtelevaa kuormitusta ja et kyllästy niin helposti.
 2. Lihasmassa kuluttaa enemmän kaloreita, joten pidä viikossa kolme 20 minuutin lihaskuntoon keskittyvää treeniä.
 3. Intervallitreenaus on tehokasta rasvanpolttoa. Lisää juoksulenkkiisi sprinttipyrähdyksiä.
 4. Pidä käsipainoja olohuoneessa,niin muistat treenata vaikka suosikkisarjaasi katsellen.
 5. Vaihda leppoisa venyttely vaikkapa astangajoogaa, joka sekä venyttää että polttaa kaloreita.
 6. Hanki kahvakuula kotiisi. Se on tehokasta treeniä!
 7. Lisää hyötyliikuntaa arkeesi. Jää bussista yhtä pysäkkiä aikaisemmin, pysäköi auto kauemmaksi, reippaile harrastuksiin jalan tai pyörällä.
 8. Etkö saa itseäsi liikkeelle itsenäisesti? Kokeile nettijoogaa, ja saat valmentajan ohjeistamaan omaan olohuoneeseesi. Palveluvalikoimiin on ilmestynyt muitakin treenejä kuin joogaa,, kuten kehonhuoltoa ja pilatesta.
 9. Käytä aika hyödyksi. Kyykkyjä voi tehdä samalla kun harjaa hampaita, jalkoja nostella kun puhuu puhelimessa, pohkeita treenata jonossa seisoskellessa.
 10. Mittaa edistystäsi. Kun huomaat pystyväsi juoksemaan pidemmälle, pusertamaan enemmän punnerruksia tai oppimaan vaikka tanssiaskelia, innostut jatkamaan liikkumista.
 11. Millaista liikuntaa rakastit lapsena? Etsi sellainen liikuntalaji, jota harrastat mielelläsi. Näin treeneistä ei tule pakkopullaa vaan hauskanpitoa.

Vinkkejä työpaikalle

 1. Kävele kollegasi luo sen sijaan, että turvautuisit viestittelyyn.
 2. Pidä vesipulloa työpöydälläsi ja muista siemailla! Vedenjuonti vähentää turvotusta, pitää sinut pirteänä ja voi auttaa pitämään nälän loitolla.
 3. Haasta työkaverit mukaan kuntoilemaan: suunnatkaa yhdessä työpäivän päätteeksi vaikkapa tanssitunnille happy hourin sijaan.
 4. Valitse työpäiviin mukavat kengät ja jaloittele päivän mittaan. Keskustelujakin voi käydä kävellen kokoushuoneessa istumisen sijaan.
 5. Ota mukaan eväät, niin et sorru työpaikan lounasbuffettiin.
 6. Pidä mukanasi terveellisiä välipaloja, joiden voimalla jaksat taistella kahvipöytään ilmaantuneita houkutuksia vastaan.
 7. Älä syö näytön ääressä! Sama pätee kotona telkkariin. Ruokailuseura saa sinut tarkkailemaan enemmän syömisiäsi, etkä sorru ajatuksettomaan mättämiseen.
 8. Istu joogapallon tai satulatuolin päällä tuolin sijaan. Mikäli sinulla on sähköpöytä, käytä sitä ja seiso ainakin osa työpäivästä.

Vinkkejä kotiin ja vapaalle

 1. Pidä ruokapäiväkirjaa joka päivä, ja lähetä se päivittäin jollekin läheiselle. Näin saat pysyttyä rehellisenä.
 2. Aineenvaihdunta lähtee liikkeelle, kun muistat liikkua tunnin sisällä heräämisestä. Tämä ei tarkoita välttämättä painonpudotusohjelmissa nähtyä aamuaerobista eli juoksulenkkiä tai himotreeniä: kokeile esimerkiksi joogasessiota tai kävele tai pyöräile osa työmatkastasi.
 3. Suunnittele viikon ruokaostokset etukäteen äläkä ryntää nälkäisenä kauppaan. Pitäydy ostoslistassa ja vältä heräteostokset. Samalla tulet suunnitelleeksi viikon ruokalistan välipaloineen.
 4. Syötkö lohdutukseksi? Keksi jokin muu tapa hoitaa ja hemmotella itseäsi. Lakkaa kynnet, mene kylpyyn, neulo sukkaa, lue hyvää kirjaa, tee joogaa tai lähde vaikka kävelylle.
 5. Puhdista kaappisi roskaruuasta ja herkuista. Jos tiedät kaapissasi olevan suklaata, sinun on vaikea pysyä siitä erossa.
 6. Pidä jääkaapissasi aina valmiina terveellisiä välipaloja, niin et sorru kiireessä huonoihin valintoihin.
 7. Kiinnitä jääkaappisi oveen jokin motivoiva kuva tai inspiroiva lause, sekä viikon ruokasuunnitelmasi.
 8. Nuku tarpeeksi. Väsymys aiheuttaa stressiä, vaikeuttaa laihdutusta ja latistaa treeni-innon. Sitä paitsi: mitä aikaisemmin menet petiin, sitä vähemmän sorrut myöhäisillan syöpöttelyyn.
 9. Anna itsellesi lupa herkutella toisinaan: riittää, että noudatat moitteetonta ruokavaliota 80 prosenttia ajasta.
 10. Pukeudu mukavasti. Mikäli kuljet farkuissa, kapeissa hameissa, pikkutakeissa ja korkokengissä, haluat vältellä liikkumista. Mikäli taas suosit mukavia, urheilullisia vaatteita, sinun tulee helpommin harrastettua hyötyliikuntaa ja tunnet olosi aktiivisemmaksi. Älä kuitenkaan löhöä löysissä, ylipainon peittävissä vaatteissa, vaan valitse vaikkapa legginssit.
 11. Ota perhe ja ystävät mukaan liikkumaan. Sen sijaan että veisit lapset leffaan lähtekää yhdessä vaikkapa uimahalliin. Tapaa kavereitasi uuden urheilulajin merkeissä ruuan ja juoman sijaan.
 12. Katsele telkkaria jumppapallon päälle keinuen. Pidä myös jumppamatto olohuoneessa. Venyttely tekee hyvää keholle, ja sitä on mukava tehdä telkkarin katselun lomassa.
 13. Tilaa kahvilassa rasvaisen erikoiskahvin sijaan vaikkapa haudutettua teetä.
 14. Pysy aktiivisena lomallakin, olit sitten ulkomailla tai lähempänä kotia. Tutustu nähtävyyksiin jalan turistibussin sijaan ja valitse kohde, jossa aika kuluu vaikkapa vaellusretkien ja vesilajien parissa eikä vain rantabaarissa.

Vinkkejä ruokapöytään

 1. Syö kunnon aamiainen. Varaa kaappiin valmiiksi terveellinen aamiainen, jotta et sorru nappaamaan vaikkapa rasvaista erikoiskahvia ja pullaa työmatkalla.
 2. Aloita aamiainen greipillä mehulasillisen sijaan. Oikeassa hedelmässä on enemmän kylläisenä pitävää kuitua eikä pelkoa lisätystä sokerista.
 3. Lisää aamiaiseesi kuitua, joka pitää nälän loitolla pidempään, sekä proteiinia, joka antaa energiaa. Kokeile esimerkiksi täysjyväpuuroa ja kananmunia.
 4. Muista päivän kolme pääateriaa: aamiainen, lounas ja illallinen. Syö aamiaisella noin 300–400 kaloria, lounaalla ja illallisella kummallakin noin 400–600.
 5. Haluatko välipalaa? Ota omena.
 6. Tee viikon lounaat valmiiksi jo sunnuntai-iltana. Esimerkiksi pakastetusta kasviskeitosta saat näppärän evään töihin.
 7. Vältä sokeria ja hiilihydraatteja.
 8. Mittaa annoksesi, älä vain arvioi silmämääräisesti.
 9. Syö purkkaa laittaessasi ruokaa, niin et napostele kuormasta.
 10. Pidä kasvikset isoina palasina. Mitä enemmän joudut pureskelemaan, sitä enemmän kehollasi on aikaa havaita olevansa kylläinen.
 11. Juo vettä ruokajuomana.
 12. Rakastatko leipomista? Korvaa rasva vaikkapa jugurtilla tai avokadolla, vaihda sokeri steviasokeriin ja kokeile makeuttaa herkkuja esimerkiksi juureksilla.
 13. Inspiroidu eksoottisista mauista! Siinä missä länsimaisessa ruuassa nautitaan kermasta, voista ja hiilihydraateista, esimerkiksi Aasiassa herkutellaan kasviksilla, mausteilla ja merenelävillä.
 14. Mausta ruokia turvottavan suolan sijaan yrteillä.
 15. Kokeile tätä terveellistä jäätelöä herkkuhetkiin.
 16. Syö purkkaa tai nappaa minttupastilli aterian jälkeen, niin sinun ei tee mieli syödä enempää.
 17. Valmista kerralla isompi satsi ruokaa, niin sinulla on valmiina terveellinen lounas seuraavalle päivälle.
 18. Käytä pienempiä lautasia.
 19. Muistatko kouluajoilta tutun lautasmallin? Kokeile sitä oikeasti!
 20. Ota itsellesi pienempi annos. Niinpä jos mielesi tekee santsata, olet senkin jälkeen syönyt vasta normalin annoksen verran.
 21. Pidä tauko aterian puolivälissä ja kuulostele oloasi. Onko sinulla vielä nälkä, vai syötkö vain huviksesi?

Kaipaatko tukea laihdutukseen? Kokeile Keventäjiä!

Osittainen lähde Popsugar.com

Lue myös:

  Uusimmat