Fitness-bloggarin silmiä avaava kuvapari: Näin käy, kun lopetat jojo-laihduttamisen

Dieeteistä tasapainoiseen ruokavalioon siirtymisellä on ollut fitness-tähden hyvinvoinnille – niin sisäiselle kuin ulkoiselle – suuri vaikutus.

Muutaman päivän niukkakalorista, rasvatonta ja hiilihydraatitonta ruokavaliota noudatettuasi saatat pian löytää itsesi ahmimasta kaksin käsin kermaista pasta-annosta suuhusi. Kuulostaako tutulta? Aivan.

Moni meistä sortuu noudattamaan rajoittavia dieettejä, jotka kuitenkin usein kaatuvat omaan mahdottomuuteensa. Vaikka sitä ei ihan heti uskoisikaan, nykyisin fitness-bloggarina tunnetulla Katie Dunlopilla on omakohtaista kokemusta jojo-laihduttamisesta. 

Tällä hetkellä nainen on timmimmässä kunnossa kuin koskaan ennen, mutta aina näin ei ole ollut. Nainen kertoo olleensa epävarma painoastaan jo vuosien ajan, jo kouluajoista lähtien.

– Olin aina todella keskittynyt kokooni, painooni ja mitä söin, Dunlop kertoo ja lisää noudattaneensa aina kaksi viikkoa todella tiukkaa ruokavaliota, joka johti joka kerta sortumiseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olin ylipainoinen (+20 kg), mutta meneillään oli jotain paljon suurempaa. Ulospäin kaikki saattoi näyttää olevan kunnossa, mutta sisäisesti olin kaukana siitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Laihtumisen sijaan painon kyttääminen ja jojo-dieetit saivat vaa’an lukeman kasvamaan entisestään. Keskusteltuaan eräänä päivänä aiheesta isänsä kanssa Dunlop päätti, että nyt olisi muutoksen aika. Hän ei haluaisi enää sortua vanhoihin tapoihin, jotka aiheuttivat hänelle ainoastaan masennusta, vihaa ja turhautumista.

Jo pienillä muutoksilla uskomattomia vaikutuksia 

Dunlop ryhtyi käymään ryhmäliikuntatunneilla ja noudattamaan tasapainoista ruokavaliota. Ja mikä tärkeintä, rakastamaan itseään. Nainen suosittelee oman ajatusmaailman tarkistamista kaikille, jotka tunnistavat itsensä naisen entisistä tavoista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos et muuta tapojasi, mikään ei muutu. Se voi olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta sinun täytyy ottaa ensimmäinen askel. Sinun ei tarvitse harppoa. Vauvanaskeleet ovat aivan hyviä, Dunlop toteaa.

Dunlop kannustaa kaikkia tekemään elämäänsä positiivisia muutoksia. Vaikka huonojen tapojen kierrettä voi olla vaikea katkaista, Dunlop muistuttaa, että sinä ansaitset muutosta. Jo todella pienillä muutoksilla voi olla uskomattomia vaikutuksia niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Lähde: Metro

***


Lue myös:

    Uusimmat