Näin sinun täytyy syödä aamulla, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa

tuorepuuro, aamiainen, aamupala
Shutterstock

Päivän ensimmäisen aterian avulla pystyt todella vaikuttamaan siihen, miten painonpudotusurakkasi onnistuu päivän aikana.

Hyvinvointisivusto Fitsugar pyysi kahta ravitsemusterapeuttia paljastamaan täydellisen aamupalan yhtälön: kuinka paljon ja millaisia raaka-aineita aamupalassa tulee olla, jotta se auttaa laihtumaan? Ja tässä se on:

Jos haluat laihtua, pidättäydy aamupalalla lähempänä 300 kilokaloria - jos tarkoituksesi on ylläpitää painoa, tähtää 400 kilokaloriin. Kaikki hiilihydraatit eivät suinkaan ole laihduttajan vihollisia, joten niitäkin tulee nauttia runsaasti aamiaisella. Vältä prosessoituja vaaleita jauhoja ja syö hiilihydraattisi marjoina, hedelminä ja täysjyvänä. Näistä hiilihydraateista saat myös luonnollisia sokereita. Lisättyä sokeria kannattaa välttää. Muista riittävä kuidun- ja proteiininsaanti. Hyviä rasvoja saat esimerkiksi pähkinöistä!

Milloin aamupala kannattaa syödä?

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan aamiainen pitäisi syödä 30-60 minuuttia heräämisestä. Jos et millään saa syötyä runsasta aamiaista näin nopeasti, jaa annos kahtia ja syö se kahdessa osassa: ensimmäinen puolikas puoli tuntia heräämisestä ja toinen 1,5 tuntia myöhemmin. Tämä sääntö toimii myös silloin, jos tykkäät treenata aamuisin, mutta et halua urheilla tyhjällä vatsalla.

Lähde: Fitsugar

***

0:44

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja