Syö oikein ja laihdu! Kuusi hyvää aamupalaa, jotka auttavat polttamaan rasvaa

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie 0:53 Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie

Oikein koostettu aamupala on avainsana silloin, kun puhutaan painonhallinnasta. Terveellinen aamupala antaa energiaa, pitää nälän poissa ja estää turhaa napostelua.

Poimi videolta resepti ravintsemustieteilijän terveelliseen aamusmoothieeseen. 

Päivä kannattaa laittaa käyntiin ravitsevalla ja monipuolisella aamupalalla, joka pitää sinut kylläisenä pitkään. Valitsemalla aamupalan oikein, pidät verensokerisi tasaisena, mikä auttaa tekemään parempia valintoja myös lounaalla, kertoo ravitsemusterapeutti Sofia AntonssonExpressen-sivustolle.

Kaikille niille, jotka haluavat pudottaa painoaan tai polttaa rasvaa, aamiainen onkin Antonssonin mukaan yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Terveellinen aamiainen lisää aktiivisuutta, mikä puolestaan lisää kokonaiskulutusta ja auttaa polttamaan rasvaa. 

Aamupala on käynnistysmerkki kehollesi

Sen lisäksi, että aamupalalla on merkittävä rooli painonhallinnan kannalta, se voi auttaa sinua keskittymään paremmin töihisi. Kun mieli ei vaella kurnivassa vatsassa tai välipalojen napostelussa, keskittymiskyky paranee huomattavasti. Antonsson suosittelee aamupalaa myös niille, jotka eivät sitä tähän asti ole tottuneet syömään.

– Kun olet totutellut syömään aamiaista, elimistösi osaa odottaa sitä. Se toimii kehollesi myös merkkinä siitä, että on aika laittaa päivä käyntiin, asiantuntija selittää.

Mutta mistä hyvä aamupala sitten koostuu? Antonssonin mukaan terveellinen aamupala sisältää proteiinia, hieman rasvaa ja hitaita hiilihydraatteja, jotka pitävät verensokerin tasaisena.  

Asiantuntija listasi seitsemän aamiaista, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

1. Smoothiekulho

Smoothiekulho on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua nauttia lämmintä ruokaa heti aamusta. Lisäämällä smoothien joukkoon banaania, avokadoa, rasvatonta maitoa ja siemeniä, edessäsi on pian tasapainoinen ja ravitseva aamupala. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös kaurahiutaleita ja koristella kulhon hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

2. Banaaniletut

Banaaniletut ovat Antonssonin mukaan erinomainen yhdistelmä proteiinia ja hiilihydraatteja. Ne sopivat erityisesti aamutreenaajan aamiaiseksi. 

3. Munakokkelia raejuuston ja tomaatin kera

Jos haluat rajoittaa kaloriensaantia, tämä kevyt ja proteiinipitoinen aamupala on sinua varten. Vaikka aamiainen sisältää vain vähän kaloreita, se pitää verensokerisi tasaisena pitkään. 

Munakokkeli valmistuu helposti myös mikrossa. Katso resepti täältä.

4. (Ruis)puuro marjojen kera

Kuitupitoinen ruis auttaa nälkää pysymään poissa pitkään. Tämä aamupala sopii sinulle, joka haluat nauttia heti aamusta lämmintä ruokaa. Jos epäilet rukiin aiheuttavan vatsaongelmia, voit vaihtaa sen vatsaystävällisempään kauraan.

5. Avokado-tomaattileipä

Tämä yhdistelmä on täynnä hyviä rasvoja hiilihydraatteja, mikä tekee siitä erinomaisen alun päivälle. Avokado kuuluu myös niiden raaka-aineiden joukkoon, jotka jo itsessään auttavat nälkää pysymään poissa. Leiväksi kannattaa valita mahdollisimman kuitupitoinen vaihtoehto.

6. Chia-vanukas hedelmien kera

Chia-siemenet sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia, ja ne pitävät tutkitusti verensokerisi tasaisena. Kun valmistat vanukkaan maitoon, pidät huolta myös kalsiumtasostasi.  Tämä on erinomainen aamupala myös siinä mielessä, että sen voi valmistaa jääkaappiin jo edellisiltana.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat