Pieni yksityiskohta herätti ihmetystä – valokuva paljasti pikkutytön sairauden

Aivan tavallinen valokuva voi pelastaa myös henkiä. Kolmevuotiaan pikkutytön vakava sairaus todettiin Facebook-kuvan ansiosta. 

Eräänä tavallisena päivänä amerikkalainen Tara Taylor julkaisi kuvan 3-vuotiaasta tyttärestään Facebookissa. Äiti oli pukenut Raylee-tyttärensä prinsessaksi, ja halusi jakaa tämän söpön kuvan ystävilleen.

Taylorin ystävät huomasivat kuitenkin tavalliselta näyttävästä kuvassa pelottavan yksityiskohdan, tytön vasen silmä nimittäin hehkui kuvassa. Äiti uskoi hehkun olevan peräisin kameran salamasta, mutta ystävät kehottivat äitiä tarkistuttamaan tyttärensä silmät varmuuden vuoksi. 

Kiitollinen tarkkanäköisille ystävilleen

Taylor otti yhteyttä lastenlääkäriin ja silmätautien erikoislääkäriin. Rayleelle diagnosoitiin erittäin harvinainen Coatsin tauti, jossa verkkokalvon verisuonet voivat aiheuttaa rasvakertymiä tai pahimmassa tapauksessa irrottaa verkkokalvon kokonaan. Seurauksena voi olla sokeutuminen.

Koska sairaus paljastui varhaisessa vaiheessa, tytön hoitoennustetta voidaan pitää hyvänä. Lääkärin mukaan suurin ongelma lasten silmäsairauksissa on se, että lapset eivät osaa kertoa silmän sokeutumisesta. Sairaudet paljastuvatkin usein liian myöhään.

Myös muita samankaltaisia tapauksia

Äidillä ei ollut aavistustakaan tyttärensä sairaudesta, sillä mitkään merkit eivät viitanneet näköhäiriöihin. Taylor onkin kiitollinen tarkkanäköisille ystävilleen, joiden ansiosta tyttö pääsi nopeasti hoitoon, ja silmä voidaan todennäköisesti pelastaa. 

Tämä tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä myös 2-vuotiaan Averyn äiti huomasi pojan silmäongelmat samalla tavalla pelkän valokuvan avulla. Valokuvassa parivuotiaan pojan toinen pupilli hehkui punaisena, toinen valkoisena.

Tuore äiti huolestui valokuvasta, ja vei poikansa lääkäriin. Pojan silmästä löytyi kasvain, joka olisi todennäköisesti levinnyt aivoihin, jos kasvainta ei olisi löydetty ajoissa.

Lähde: Littlethings

Lue myös:

    Uusimmat