Pieni kaiutin suuntaa suureen ääneen komean liitäntäarsenaalin siivittämänä, mutta miten käy?

Polk Audio MagniFi Mini on pienikokoinen soundbar-kaiutin, joka lupailee suurta ääntä pienessä paketissa. Järjestelmä on varustettu todella kattavilla liitännöillä ja monipuolisilla ominaisuuksilla.

MagniFi Mini -soundbar on vain 34 senttiä leveä, 8 senttiä korkea ja 11 senttiä syvä. Täten se on helppo sijoittaa television alapuolelle huomiota herättämättömästi. Pienestä koostaan huolimatta kaiutin painaa kuitenkin noin 5,7 kiloa, eli se on täyttä tavaraa.

Kaiuttimen takaa löytyy käytännössä kaikki tarvittavat liitännät: HDMI, optinen liitäntä, 3,5 mm:n liitäntä ja USB. Tämän lisäksi kaiuttimessa on käytössä Wifi, Bluetooth ja Google Cast. Näin käyttäjä voi striimata musiikkia monista Google Castin tukemista palveluista, esimerkiksi Spotifystä. 

MagniFi Mini ansaitsee liitäntöjensä ohella ehdotonta kiitosta helppokäyttöisyydestään. Myös mukana toimitettava kaukosäädin on juuri tarkoitukseensa sopiva. Käyttäjä voi myös opettaa kaiuttimen tottelemaan vaikkapa television kaukosäädintä, mikäli laitetta ei ole kytketty televisioon HDMI:n kautta. Ylimääräistä kaukosäädinrumbaa ei siis ole luvassa.

Soundbar on varustettu kahdella 10mm:n diskantilla ja neljällä 6 sentin kaiuttimella. Kaiutinelementeistä kaksi osoittaa sivuille tilaäänen tuottamiseksi.

Bassoista pitää huolen mukana toimitettava langaton subwoofer. Subwoofer on varustettu 16 sentin kaiuttimella.

MagniFi Mini vakuuttaa kantavalla äänenlaadullaan ja jämäkällä bassotoistollaan.

Käytössä on erilaisia äänitiloja: musiikki, elokuva, urheilu ja yötila. Elokuvien katselua ajatellen MagniFi Mini tarjoaa mahdollisuuden korostaa ääniraidalta puheääniä. Tämä on kätevä ominaisuus, sillä moni elokuva on kyllästetty voimakkailla äänitehosteilla. Puheääniä korostamalla elokuvien ryminät saadaan pidettyä kohtuullisella tasolla ja dialogin kuulee selvästi.

Keskiäänissä toivomisen varaa

MagniFi Mini jättää kuitenkin toivomisen varaa keskiäänien äänenlaadussa. Soundbarin ääntä voi luonnehtia aavistuksen latteaksi ja ponnettomaksi. Tuote maksaa Amazonin verkkokaupassa yli 380 euroa, joten tähän olisi pitänyt tuotekehityksessä kiinnittää huomiota enemmän.

Tällaisenaan MagniFi Mini sijoittuu soundbarien keskikastiin, huolimatta erinomaisesta käytettävyydestään ja liitännöistään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja