Pienet sienipiiraset

  • (24 kpl)
  • Pohja:
  • 2 munaa
  • 1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl vehnäleseitä
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • Täyte:
  • 5 - 6 dl esikäsiteltyjä hienonnettuja sieniä (suppilovahveroita, sekasieniä, tatteja, kantarelleja yms.)
  • 1 purjo
  • 100 g valkosipulista tuorejuustoa
  • 2 - 3 dl juustoraastetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl silputtua persiljaa
  • n. 1 tl suolaa
  • 20 kokonaista viherpippuria
  • Pinnalle koristeeksi:
  • punaista paprikaa, persiljaa ja juustoraastetta
  • 1. Valmistele ensin täyteaineet. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan sekä siitä edelleen poikittain leikaten silpuksi. Anna purjosilpun pehmetä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia.
  • 2. Haihduta pannulla sienisilpusta kosteus koko ajan sekoittaen, älä ruskista. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto, anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat taikinan.
  • 3. Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon öljy ja maito.
  • 4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • 5. Käytä silikonista valmistettua tai metallista muffinipeltiä tai levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle kaksinkertaisina.
  • 6. Annostele hieman kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin syvennykseen. Levitä lusikalla niin, että keskelle muodostuu pieni syvennys.
  • 7. Sekoita sienien joukkoon purjosilppu, juustoraaste, vehnäjauhot, silputtu persilja sekä suola ja huhmaressa hienonnetut viherpippurit. Jos sienet ovat suolasieniä lisää suolaa vain tarvittaessa.
  • 8. Annostele noin ruokalusikallinen täyteseosta taikinan päälle.
  • 9. Koristele pinta pienillä muoteilla paprikasta otetuilla kuvioilla tai leikkaa paprika veitsellä kuvioiksi. Ripottele päälle persiljasilppua ja juustoraastetta.
  • 10. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia.

Vinkit:

* Voit käyttää myös tuoreita herkkusieniä 350-400 g. Leikkaa herkkusienet silpuksi ja haihduta pannulla niistä ylimääräinen neste koko ajan sekoittaen, älä ruskista. * Korvaa halutessasi osa vehnäjauhoista grahamjauhoilla esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja, jätä silloin leseet kokonaan pois. * Voit myös käyttää vehnäleseiden asemesta ruis- tai kauraleseitä.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat