Pidennä kesän kukkaloistoa – istuta pihallesi näitä perennoja

Monien kasvien kukoistus heikkenee heinä-elokuussa. Pidennä pihasi kukkaloistoa näiden perennojen avulla.

Perennat ovat monivuotisia kasveja, joten saat nauttia kukkaloistosta pitkälle syksyyn myös tulevina vuosina. Kokeile vaikka näitä väriläiskiä:

Nauhukset

Monet nauhukset kukkivat pitkälle syksyyn ja houkuttelevat myös perhosia. Noin metrin korkuinen kallionauhus vasta aloittelee kukintaansa elokuussa. Nauhukset ovat parhaimmillaan isossa ryhmässä. Ne menestyvät kosteutta pidättävässä, ravinteikkaassa maassa suojassa kovimmalta paahteelta.

Elokuunasteri

Sini-violettisävyinen elokuunasteri viihtyy ryhmässä. Se kukkii elo-syyskuussa ja sen kukinta kestää melko pitkään. Asterit pärjäävät parhaiten aurinkoisella, hiekkapitoisella kasvupaikalla.

Hopeaikiviuhko

Hopeaikiviuhko on näyttävä kukka, joka tekee lilat kukat elo-syyskuussa. Sen oksat sopivat hyvin myös leikkokukkina vaasiin. Ikiviuhko viihtyy aurinkoisella, kosteutta läpäisevällä paikalla.

Kultapiisku

Keltaisena loistava kultapiisku kukkii pitkälle syksyyn. Sitä tavataan myös luonnossa ja se leviää erittäin helposti. Se viihtyy kuivilla paikoilla ja metsissä, kestää maljakossa ja sopii kuivattavaksikin. Kultapiisku ei sovi syötäväksi, sillä se on myrkyllinen.

Tarhapiisku

Toisin kuin kultapiisku tarhapiisku ei ole myrkyllinen. Se viihtyy hiekkapitoisessa, mutta runsasravinteisessa maassa. Tarhapiisku saattaa kukkia vielä ensilumen saapuessa.

Lue myös:

    Uusimmat