Pidä paussi - aivosi tarvitsevat lepoa!

Töiden painaminen hullun lailla ilman pausseja ei olekaan tehokasta. Tauko piristää aivoja ja parantaa työtuloksia, muistuttaa Amelia -lehti.

Kahvitauko voi monista tuntua turhalta ajantuhlaukselta. Aivot kuitenkin tarvitsevat lepohetken.

– Aivot tarvitsevat aikaa siirtyäkseen tehtävästä toiseen. Mielessä voi pitää vain yhtä asiaa kerralla, ja jos ei pidä taukoja, tekee virheitä, jolloin työn tulokset ovat pelkkää roskaa, kuvailee Jonas Elfort Andersson, henkilökohtainen valmentaja ja johtamistaidon kehittäjä Amelia -lehdessä.

– Se taas lisää stressiä. Tauot taas lisäävät tehokkuutta, sillä viiden minuutin paussi antaa tehoa tunniksi.

Erilaisia taukoja

Kävelytauolla kävellään, ei ajatella. Älä keskity mihinkään erityiseen. Mitä käveleminen tuntuu jaloissa, miltä maa tuntuu, millaiselta ympäristö näyttää? Harhaile.

Hengitystauko kestää muutaman minuutin, joiden aikana keskitytään hengittämiseen. Hengitä sisään nenän kautta, ja ulos suusta. Tunne, miltä ilmavirtaus tuntuu. Keskity pelkästään hengitykseen.

Jos stressi painaa, pidä ajatuspaussi. Kuvittele, että hallitset kaiken. Kun menet kotiin, kuvittele, että asetat stressaavan työtehtävän tiettyyn paikkaan, josta poimit sen heti aamulla. Tehtävä odottaa lokerossaan, eikä sitä tarvitse ajatella vapaa-ajalla.

Älä rentoudu viinillä

Pelottavatko työasioiat jo edellisenä päivänä? Opettele voimaan paremmin, ja työ ei enää hallitse elämääsi. Keinot stressinhallintaan ovat simppeleitä.

Kävele, pyöräile tai liiku muuten. Aika kuluu, ja rentoudut. Vältä stressaamista ja huolien pyörittelyä mielessäsi. Tee rentoutusharjoituksia esimerkiksi CD-levyjen tai ohjekirjojen avulla.

Jotkut luontaistuotteet auttavat unen saamisessa luonnollisilla tavoilla. Älä rentoudu alkoholin avulla. Viinilasillinen rentouttaa hetkeksi, mutta sen jälkeen stressi palaa - mahdollisesti pahempana.

MTV3/Helmi

Lähde: Amelia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat