Mainos

Pidä kotisi siistinä! 6 kohdetta, jotka sinun tulisi puhdistaa päivittäin

Viikkosiivous ei aina riitä, sillä osa keittiön kohteista vaatii jopa päivittäistä putsaamista. Muista puhdistaa nämä kohteet joka ikinen päivä! 

Kodin päivittäinen siivoaminen ei varmasti tunnu kenestäkään hyvältä idealta. Vaikka arkikiireet painavat, kannattaa näihin asioihin kiinnittää huomiota. Kun puhdistat seuraavat kohteet päivittäin, bakteerit eivät pääse kerääntymään ja leviämään ympäristöön. 

1. Käsipyyhkeet

Käsipyyhkeet eivät välttämättä näytä päällisin puolin likaisilta, mutta yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan ne ovat ylivoimaisesti keittiön likaisin ja bakteeripitoisin kohde. Sama koskee myös kylpyhuoneesi käsipyyhkeitä.

Mitä enemmän käsipyyhkeitä käytetään, sitä nopeammin ne likaantuvat. Jos sinulla on suuri perhe tai vietät paljon aikaa keittiössä, vaihda käsipyyhe puhtaaseen päivittäin. Joka tapauksessa pyyhkeet olisi hyvä vaihtaa uuteen vähintään joka toinen päivä.

2. Keittiön tasot

Keittiön työtasot ovat paikkoja, minne moni meistä laskee niin ostoksensa, postin kuin autonavaimetkin. Kaikki nämä tuovat mukanaan bakteereita, jotka päätyvät pahimmassa tapauksessa ruokiimme.

Pyyhi ja desinfioi siis keittiösi työtasot päivittäin, ellet halua ruokiisi kutsumattomia vieraita. Muista myös, että bakteerit leviävät helposti myös siivousvälineiden kautta. Käytä siis eri pintojen pyyhkimisiin eri rättiä tai pyyhettä, jolloin vältät ristikontaminaation.  

3. Suihkun seinät

Kylpyhuone on erityisen altis homeelle . Välttyäksesi kosteuden aiheuttamalta homeelta, tulee kylpyhuoneen seinät kuivata päivittäin suihkussa käynnin jälkeen.

Kuivaa ylimääräiset vedet lastan avulla viemäriin ja kuivaa tarvittaessa. Jos mahdollista, myös tuulettaminen auttaa homeen torjumisessa.

4. Hanat ja altaat

Voisi kuvitella, että käsien pesun tai tiskaamisen jälkeen myös tiskialtaat olisivat niin puhtaita kuin mahdollisia. Tosiasia kuitenkin on, että nämä toimenpiteet jättävät tiskialtaan seiniin ja hanaan paljon likaa ja bakteereita.

Jos et halua levittää bakteereita ympäriinsä, putsaa tiskiallas päivittäin. Käytä altaisiin tarkoitettuja puhdistusaineita tai kokeile vaikkapa etikan ja ruokasoodan sekoitusta. Etikka ja sooda puhdistavat kalkkisaostumia ja raikastavat samalla myös viemärisi.

5. Kahvinkeitin

Moni meistä keittää kahvia vähintään kerran päivässä. Kahvinkeittimen lämpö on erinomainen kasvualusta useille bakteereille ja homeelle. Ainoa keino torjua nämä epämieluisat vieraat on kahvinkeittimen päivittäinen puhdistus.

Pese siis irrotettavat osat joka käyttökerran jälkeen poistaaksesi kaikki kahvipurut ja kahvirasvat laitteestasi. Käytä pesuainetta ja kuumaa vettä, äläkä unohda pyyhkiä kahvinkeitintäsi myös ulkopuolelta. Lämpölevyn putsaaminen kahvitahroista pitää keittimesi kunnossa pidempään.

6. Keittiön lattia

Olitpa sitten kuinka huolellinen ruoanlaittaja tahansa, myönnä pois, lattialle tippuu aina hieman ruokaa tai roskia. Keittiössä kannattaakin pitää käsillä omaa helppokäyttöistä lattianpesuvälinettä, jolla ruoka-aineiden kulkeutuminen huoneesta toiseen voidaan estää.

Keittiön lattian päivittäinen putsaaminen estää tehokkaasti bakteerien leviämisen ja mikä parasta, pitää myös muun kotisi puhtaampana.

VIDEO: Katso videolta, kuinka helposti pohjaanpalanut kahvipannu saadaan puhdistettua. 

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.