Pidä kiinni terveellisestä ruokavaliosta – näin selätät yleisimmät ongelmat

Pienet, arkipäiväiset ongelmat voivat pilata ruokavaliosi ja aivan turhaan. Lue ratkaisut tavallisimpiin vaikeuksiin.

Oletko sitoutunut terveellisempään elämäntyyliin? Haluaisitko syödä terveellisesti, mutta arkipäiväiset esteet pilaavat pyrkimyksesi? Lue, miten pääset tavallisempien ongelmien yli.

Olet liian kiireinen tehdäksesi terveellisiä aterioita

Ratkaisu: Yksinkertaista ateriasi.

Älä yritä tehdä joka ilta hienoimpia gourmet-herkkuja. Ota tavoitteeksi sen sijaan vaikkapa se, että ruoat eivät vaatisi muutamaa ainesosaa enempää ja että ne olisivat nopeasti valmistettavissa. Jos aikataulusi tuppaa olemaan yllätyksiä täynnä, kannattaa kaappiin varata sellaisia raaka-aineita, jotka eivät mene herkästi pilalle.

Sinun tekee mieli lempiherkkujasi

Ratkaisu: Syö niitä.

Jos luovut kaikista rakastamistasi ruoista, yrityksesi syödä terveellisesti tulee tuskin onnistumaan. Kun tavoitteesi on syödä terveellisesti lopun elämää, täytyy sinun varmistaa, että tekemäsi muutokset ovat sellaisia, joiden kanssa pystyt myös elämään. Jos siis ruokapäiväkirjassasi vilahtelevat pienet jälkiruokaherkut tai pizzasiivu silloin tällöin, se ei haittaa!

Et pystynyt vastustamaan mielitekoa

Ratkaisu: Unohda se.

Monet ihmiset hylkäävät kaikki aikomuksensa syödä terveellisesti ja kuntoilla säännöllisesti sorruttuaan kerran herkuttelemaan. Yritä sen sijaan nähdä pienet, heikot hetkesi satunnaisina hairahduksina. Kun olet sortunut syömään koko pizzan tai puoli pellillistä muffinsseja, pidä vain huoli, että seuraava ateriasi on kevyt ja terveellinen. Näin muistat, että vähäkalorinenkin ruoka voi olla hyvää. Mene myös tavalliseen tapaasi salille, vaikka tuntuisikin, että päivä – tai viikko – meni jo hukkaan herkuttelun myötä.

Teet kovasti töitä, mutta se ei näy vaa'alla

Ratkaisu: Muistuta itseäsi kohtuullisen kokoisista annoksista.

Saatat huomaamattasi syödä enemmän kuin uskotkaan. Mittaa seuraavan kerran esimerkiksi murot ennen kuin kaadat ne lautaselle ja pysyt paremmin perillä siitä, kuinka paljon syöt. Vaihda myös lautaset pienempiin, sillä suurelle lautaselle tulee usein laitettua enemmän ruokaa.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Eating Well

Lue myös:

    Uusimmat