Pfaffenheim Tokay Pinot Gris 2002

  • A.O.C. Alsace
  • C.V.P.G Pfaffenheim, Ranska
  • Hinta: 11, 96 euroa
  • Alkon numero: 7485

Alsacen viinialue sijaitsee Vogeesien vuorijonon ja Rhein-joen välisellä maakaistaleella, alueen viinit nimetään perinteisesti rypälelajikkeiden mukaan. Pfaffenheimin Tokay-Pinot gris Tradition –valmistetaan Pfaffenheimin kylän ympäristöstä käsin poimituista rypäleistä.

Alsacen alueen merkittävimpiin viinintuottajiin kuuluva viljelijöiden osuuskunta Pfaffenheim on valmistanut laatuviinejä jo vuodesta 1957. Osuuskunnalla on yli 200 hehtaarin viininviljelykset, ja osa näistä arvostettuja Grand Cru-luokiteltuja palstoja. Yhteensä yrityksen vuosituotanto ylittää 3 miljoonaa pulloa.

Viini on väriltään runsaan oljenkeltainen, jolla on raskaahko viskositeetti. Tuoksu on nuori, runsas, selkeän hunajainen ja hieman mausteinen. Maultaan tämä kevyesti jäännössokerinen viini on rypäleelle tyypillisesti mausteinen sekä hennon rusinainen. Makua tasapainottaa hyvä happorakenne. Näin viinin jäännössokeri tuo siihen aromaattisuutta, mutta ei tee viinistä äitelän makeaa. Kaiken kaikkiaan kyseessä on maukas ja tasapainoinen viini.

Minkä kanssa?

Tämä aromaattinen ja pyöreänmakuinen viini sopii mainiosti vaalealle lihalle kermakastikkeessa. Aromaattisemmat kalaruoatkin käyvät hyvin. Viinin aromaattisuus sekä mausteisuus antaa myös mahdollisuuden nauttia viiniä mausteisten aasialaisten sekä intialaisten ruokien kera. Varsinainen monitaituri siis!

Tarjoile viini noin 8-10 asteisena.

Viiniartikkeli: SommelierPetri Pellinen

Ruokalan viiniosuus MTV3-kanavalla Ihanassa Aamussa joka perjantai.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja