Petteri Salomaan kassi:

- kalkkunafile - piparjuuri - valkosipuli-suolakurkkuja - pistaasipähkinöitä - 2 Fazerin Sininen -patukkaa - purjo

Antti Vahteran ja Petteri Salomaan menu:

Stroganoff

150 g kalkkunaa (per hlö) 2 suolakurkkua sipuli 3 rkl ketsuppia 1 rkl vehnäjauhoja 1 dl suolakurkun lientä 1 dl smetanaa mustapippuria myllystä

Suikaloi kalkkunan rintafile ja paista kevyesti pannussa silputun sipulin kanssa. Lisää ketsuppi ja ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kaada sekaan kurkkuliemi. Sekoita ja anna kiehua liedellä muutama minuutti. Lisää kuutioidut suolakurkut sekä smetana ja anna kiehahtaa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tarjoile perunamuussin kanssa.

Pistaasilla kuorrutettu kalkkunafile, purjoa ja voikastiketta

150 g kalkkunafilettä (per hlö) 1 rkl pistaasipähkinöitä pala purjoa 1 rkl silputtua persiljaa 1 rkl piparjuurta 1 rkl smetanaa 1 tl Dijon-sinappia mustapippuria suolaa

Ruskista kalkkunan rinta oliiviöljyssä paistinpannussa ja mausta pippurilla. Sekoita murskatut pistaasipähkinät ja silputtu persilja sekä raastettu piparjuuri. Lisää sinappi sekä smetana ja mausta pippurillla. Lisää täyte fileen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 15 min. Leikkaa filee puoliksi tai kolmeen osaan ja tarjoa esikeitettyjen purjojen ja voikastikkeen kanssa.

Suklaamousse

Fazerin Sininen -suklaapatukka 1 dl kermaa 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta 1 tl Cointreau-likööriä

Sulata suklaa vesihauteessa, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vähän jäähtynyt suklaa sekaan. Mausta liköörillä sekä raastetulla sitruunankuorella. Lisää lautaselle vähän raastettua suklaata ja päälle lusikalla suklaamoussetta.

Lue myös:

    Uusimmat