Petter Northugin kokaiinikäry ajoi TV-kanavat kiusalliseen tilanteeseen – "Otamme tapahtuneen vakavasti"

Entisen tähtihiihtäjä Petter Northugin kokaiinikäry ja rikosepäilyt ovat asettaneet televisiokanavat hankalaan tilanteeseen Norjassa ja Ruotsissa. Northug toimii juontajana kanavan televisio-ohjelmassa, joka on tarkoitus esittää Norjassa ja Ruotsissa syyskuusta lähtien. Ohjelman jaksot on kuvattu jo aiemmin.

Norjalaisen TV2:n kanavapomon Trygve Rönningenin mukaan ohjelma tullaan esittämään suunnitellusti Northugin rikosepäilyistä huolimatta, kertoo Kampanje-sivusto. Kanavapomot käsittelivät tapausta kriisipalaverissa maanantaina.

Rönningenin mukaan päätös esittämisestä tehtiin osallistujien, tuotannon ja yhteistyökumppanien parhaaksi.

– Otamme tapahtuneen vakavasti. Se on vakava tapaus ja tyhmästi toimittu Northugilta. Emme vähättele tapahtunutta, mutta kun vastapuolella olisi ollut koko tuotannon hyllyttäminen, päätimme lähettää ohjelman suunnitellusti.

Ohjelmassa norjalaiset ja ruotsalaiset talvilajien urheilijat ottavat mittaa toisistaan. Northug osallistui itse kilpailuun ohjelman aiemmalla kaudella, mutta toimii nyt juontajana. Toisena juontajana nähdään ruotsalainen hiihtolegenda Gunde Svan.

Northugin rooli tullaan Rönningenin mukaan tekemään niin pieneksi kuin mahdollista.

– Olisimme voineet markkinoida ohjelmaa enemmän Northugin kautta, mutta päätimme pienentää hänen rooliaan, hän sanoo.

– Petter Northug juontaa ohjelmaa Gunde Svanin kanssa. Ja kuten tämän tyyppisissä tuotannoissa, rooli on pieni. Se oli suuri tekijä päätöksessämme. On vaikea leikata hänen osuuttaan enää pienemmäksi.  

Expressenin mukaan ohjelmaa Ruotsissa lähettävä TV4 aikoo toimia TV2:n tapaan tapauksessa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja