Mainos

Pettäjien paljastukset: "Halusin kokea seksin muiden ihmisten kanssa"

Syitä pettämisen taustalla on yhtä paljon kuin ihmisiä pettämässäkin. Lue paljastukset pettämisestä!

Mikä saa ihmisen pettämään? Psykologeilla, parisuhdeasiantuntijoilla ja avioerojuristeilla on kaikilla oma näkemyksensä. Vuonna 2013 tehdyn amerikkalaiskyselyn mukaan 94 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että pettäminen on väärin. Mutta silti sitä tapahtuu.

Vuoden 2013 National Center for Biotechnology Information -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vastanaineista pareista 25 prosenttia miehistä ja 20 prosenttia naisista ovat olleet uskottomia.

Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tyytymättömyys parisuhteessa on pettämisen syistä ensimmäinen ja oleellisin.

Tuoreen RFSU:n teettämän Kondomittari 2016 -tutkimuksen mukaan vain alle puolet suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä

Mutta minkä vuoksi pariskunnat ovat tyytymättömiä toisiinsa? Jokainen tilanne on varmastikin erilainen ja parisuhteen onnellisuutta voivat nakertaa hyvinkin erilaiset asiat kommunikaation puuttesta mustasukkaisuuteen ja nalkuttamiseen.

Mutta jos parisuhde ei toimi, sen voi myös päättää. Miksi siis jotkut pettävät ennemmin kuin eroavat?

Bustle.com-sivusto pyysi ihmisiä selittämään syynsä pettämisen taustalta.

Sam, 29:

"Olimme olleet yhdessä lukiosta asti ja collegen loputtua olimme jo kasvaneet erillemme. En halunnut erota, mutta halusin kokea seksin muiden ihmisten kanssa, joten petin viimeisen lukuvuoden aikana. Lopulta hän sai tietää ja päätimme erota. Tunsin oloni kamalakasi."

Shannon, 31:

"Jatko-opintojeni viimeisenä vuonna päätimme silloisen poikaystäväni kanssa asua yhdessä, koska meillä kummallakin oli niin hektiset aikataulut, emmekä olisi voineet nähdä toisiamme niin usein kuin haluaisimme. Suunnitelma epäonnistui, emme juuri puhuneet toisillemme lukuun ottamassa väsyneitä keskusteluja, kun kumpikin oli jo nukahtamassa. Kaipasin jotakuta jolle puhua ja eräs mies tunneillani alkoi täyttää tuota tyhjiötä. Sitten päästin asiat menemään liian pitkälle."

Raina, 25:

"Olin ollut poikaystäväni kanssa jo yli vuoden ajan ja vaikka asiat sujuivat hyvin suurelta osin, minusta tuntui, ettei hän koskaan avautunut minulle. Heräsin tähän erityisesti silloin, kun hän vei minut tapaamaan vanhempiaan. Ajoimme heidän talolleen ja se oli kokonainen kartano. Hän ei ollut koskaan kertonut minulle, että hänen isällään oli patentit joihinkin 1990-luvun rakastetuimpiin lasten leluihin. Minusta tuntui parisuhteessamme yksinäiseltä ja yhtenä iltana törmäsin hänen ystäväänsä juhlissa. Kerroin hänelle, mitä oli meneillään ja miltä minusta tuntui, ja hän kertoi samankaltaisesta tilanteesta exänsä kanssa. Yksi asia johti toiseen ja päädyimme sänkyyn. Erosimme seuraavana päivänä."

Steve, 24:

"Kaikki asiat exäni kanssa olivat tappelua. Parisuhteellamme oli hyvä alku, mutta kun aloimme vakituisesti seurustella, tuntui, että hänellä oli joku mielikuva miehestä, joksi muuttuisin eikä niin ollut tapahtumassa. Silloinkin kun yritin tehdä hänestä onnellisen, vaikka tuomalla kukkia, hänellä oli jotain napistavaa siitä. Jos ne olivat ruusuja, ne olivat hänen mielestään klisee. Jos ne eivät olleet ruusuja, hän sanoi, että olin pihi. En voinut voittaa. Hän oli perheensä kanssa lomamatkalla, kun ystäväni piti läksiäiset, joissa söpö tyttö kysyi, olisiko minulla ylimääräistä tupakkaa. Annoin hänelle yhden, sytytin sen, ja hän tuli siitä niin iloiseksi, että kutsui minua sankarikseen. Ankeaa, tiedän, mutta olin niin tottunut kurjaan olon, etten voinut estää itseäni. Teimme sen saman tien pakettiautossani."

Jennifer, 30:

"Olosuhteet olivat sellaiset, etten saanut parisuhteestani sitä, mitä tarvitsin. Olin ainoa, joka maksoi laskuja, teki kotitöitä, huolehti lapsista. Toinen mies tuli kuvioihin ja antoi minulle huomiota, rahaa, vei minut oikeille treffeille, joten tein, mitä tein."

Leslie, 26:

"Petin, koska en ollut tyytyväinen itseeni, enkä tiennyt, mitä haluan parisuhteelta, uralta tai ylipäänsä elämältä. Olin niin eksyksissä, ettei minulla ollut mitään tapaa kertoa tyytymättömyydestäni kumppanilleni tai edes tunnistaa niitä tunteita, joita koin. Itse pettäminen oli vain kiukuttelua, turhautumisen huipentuma, paineen purkautumista siitä, että yritin selvitellä asioita. Se oli intensiivisintä ja mahtavinta seksiä, mitä olin koskaan harrastanut. Sitten syyllisyys, häpeä ja todellisuus iskivät päälle ja elämäni romahti. Minun oli pakko kohdata se, mitä välttelin. Vei kaksi vuotta terapiaa, että pystyin kohtaamaan varjot ja olla tyytyväinen itseeni."

Lyle, 25:

"Suhde oli muuttumassa vakavaksi ja panikoin. Pitäisi varmaan pystyä sanomaan joku konkreettinen syy. Tytöt varmaan haluavat meidän miesten sanovat jotain tyyliin: "Kun et vain tee tätä, tätä ja tätä, pidät miehesi ainiaan." Mutta silloinen tyttöystäväni ei tehnyt mitään väärää. Päinvastoin, hän oli liian hyvä ollakseen totta. Alkoi tuntua, että ehkä hän olisi se loppuelämän tyttö ja se pelotti minua. Joten eräänä iltana petin vain saadakseni yhden sulan lisää hattuuni."

Kevin, 23:

"Olin ollut ihastunut lapsuudenystävääni aina, mutta hän piti minut aina ystävänä, jopa läpi collegen. Valmistumisen jälkeen muutimme molemmat takaisin kotiin ja aloin seurustella naapurikaupungissa asuvan tytön kanssa, jonka olin tavannut harjoitteluni aikana. Heti kun seurustelimme vakavasti, se ystävä tunnusti minulle, että hänellä alkoi olla tunteita minua kohtaan. Hänen kanssaa oleminen oli kaikki, mitä olin halunnut vuosia ja vaikka kaikki meni hyvin sen tytön kanssa, jonka kanssa seurustelin, olin voimaton enkä voinut olla toimimatta niiden tunteiden mukaan, joita olin yrittänyt jättää huomioitta niin monen vuoden ajan. Heti kun ystäväni sai minut, hän menetti kiinnostuksensa. Ja tapailemani tyttö sai tietää ja heivasi minut myös."

Video: Näinkin voi käydä, jos jää kiinni pettämisestä.

0:47

Lähde: Bustle

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.