Mainos

Totuus suomalaisten seksielämästä paljastui: Seksiä liian harvoin!

Tuoreen RFSU:n teettämän Kondomittari 2016 -tutkimuksen mukaan 59 prosenttia suomalaisista vastaajista kokee seksin olevan merkittävä osa elämää. Silti vain alle puolet suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Yleinen tyytyväisyys seksielämään on heikentynyt vuoden 2010 Kondomittari-tutkimuksen jälkeen. Kuusi vuotta sitten 48 prosenttia pohjoismaalaisista kertoi olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä, kun luku on nyt vain 45 prosenttia. Tyytymättömimpiä ovat ruotsalaiset ja norjalaiset, joista vain 44 prosenttia on täysin tai melko tyytyväisiä seksielämäänsä. Suomalaisten ja tanskalaisten vastaava luku on 46 prosenttia.

Yksi suomalaisten suurimmista tyytymättömyyden syistä on se, että seksiä on liian harvoin. Suomalaisten tyytymättömyys seksin määrään on kasvanut merkittävästi sitten vuonna 2013 toteutetun tutkimuksen. Viime kyselyn mukaan vain 44 prosenttia seksielämäänsä tyytymättömistä suomalaisista piti seksin määrää liian vähäisenä, kun nyt luku on kasvanut jo 70 prosenttiin.

Myös sopivan kumppanin puuttuminen aiheuttaa vastaajissa tyytymättömyyttä (40 prosenttia). Lisäksi joka viides suomalaisnainen kertoo, että tyytymättömyyden taustalla on orgasmin saamisen vaikeus. Jopa 60 prosenttia suomalaisnaisista on joskus teeskennellyt orgasmia, ja yli kymmenesosa tekee niin joka kerta.

Nuorten aikuisten tyytymättömyyden takana on usein myös tyytymättömyys omaan vartaloon. Kolme kymmenestä nuoresta aikuisesta Pohjoismaissa kertoo olevansa tyytymätön omaan vartaloonsa. Yleisintä tyytymättömyys on Suomessa, jossa jopa 33 prosenttia 21–35-vuotiaista kertoo tyytymättömyyden seksielämään johtuvan tyytymättömyydestä omaan vartaloon. Toiseksi tyytymättömimpiä omaan vartaloonsa ovat norjalaiset, jossa vastaava luku on 32 prosenttia. Tanskassa luku on 28 prosenttia ja Ruotsissa 24 prosenttia.  

Kondomittari 2016 on RFSU:n teettämä, toistuvasti toteutettava tutkimus pohjoismaalaisten seksi- ja kondomitottumuksista.

10:00

Lähde: RFSU

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.