Mainos

Petra julkaisi silmiä avaavan kuvan kätilön työstä: ”Asiat menevät koko ajan pahempaan suuntaan"

Neljätoistavuotisen uran hoitajana tehnyt nainen osasi odottaa, että hänen uusi työnsä kätilönä olisi rankkaa, mutta ei todellakaan näin rankkaa. Naisen julkaisema kuva paljastaa totuuden siitä, millaista työ sairaalassa voi todellisuudessa oikein olla. Se on paljon muutakin kuin vastasyntyneiden vauvojen hellimistä.

Ruotsalaisen Petra Vinberg Linderin jakama kuva veren tahrimista housuista kiteyttää hyvin sen, millaista kätilön työ todellisuudessa voi oikein olla. Nainen kertoo työvuoronsa olleen todella kiireinen, ja yön aikana hän oli saattanut maailmaan kolme vauvaa. Työvuoron aikana hän ei olisi voinut kuvitellakaan pitävänsä ruokataukoa, saati sitten käyvänsä vessassa.

– Sinulla ei ole aikaa käydä pissalla tai vaihtaa terveyssiteitä. Kiitos ja hyvää yötä, nainen kirjoittaa.

Kätilöt ansaitsevat paremmat työolosuhteet

Aftonbladetille antamassaan haastattelussa Linder kertoo rakastavansa työtään ja haluavansa todella työskennellä tällä alalla; kätilö on ollut hänen haaveammattinsa siitä lähtien, kun hän oli 14. Mutta tällaisten kiireisten öiden jälkeen hän kertoo usein pohtineensa, kuinka monta vuotta hän enää jaksaa tehdä työtä samalla tahdilla. Nainen on nyt neljäkymmentä ja aikoo työskennellä 65-vuotiaaksi – jos vain jaksaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tässä maassa on todella monta ihmistä, jotka haluaisivat työskennellä kätilöinä, mutta eivät näissä olosuhteissa, nainen toteaa.

Hän toivoo päivityksensä kannustavan muita samalla alalla työskenteleviä puhumaan avoimemmin omista kokemuksistaan. Linderin mukaan paremmat työolosuhteet ja parempi palkka ovat jotain, jota kätilöt todella tarvitsevat.

– Olen työskennellyt kätilönä vasta viikon, mutta sitä ennen työskentelin täällä avustavana hoitajana, ja myös siinä oli kovia paineita. Mutta se on eskaloitunut. Asiat menevät koko ajan pahempaan suuntaan, ja siihen on tultava muutos, nainen toteaa.

***

25:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.