Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pestolihakääryleet 5.5.2000

Julkaistu 25.05.2001 16:32

toim. Kati Nappa

600 g porsaan ulkofileetä tai naudan paistia tai ulkofileetä
suolaa,
mustapippuria

Täyte:


2-3 rkl pestoa
4-8 kpl kuivattuja tomaatteja
tai 25-30 kpl esikiehautettuja nokkosen tai pinaatinlehtiä

Paistamiseen:


öljyä ja voita

Haudutukseen:


noin 3 dl liha- tai kasvislientä
(kuutiosta tai fondista)

Suurustus:


noin 1 rkl vehnäjauhoja tai
2 1/2 rkl Maizena suurustetta (ruskeille kastikkeille) (tilkka sherryä tai portviiniä)
persiljaa tai basilikaa

Leikkaa liha noin puolen sentin viipaleiksi ja nuiji kämmenellä halutessasi kelmun välissä. Aseta lihaviipaleet leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilta molemmin puolin.

Levitä kullekin viipaleelle pari teelusikallista pestoa. Nosta päälle kuivattu valutettu tomaatti tai muutama pinaatinlehti. Kiedo rullalle ja sido hammastikulla. Ruskista lihakääryleet kevyesti jokapuolelta paistokasarissa tai padassa. Kaada päälle lihaliemi ja sherry ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-40 minuuttia lihasta riippuen.

Porsaan liha ja hyvin raakakypsynyt liha kypsyvät nopeammin. Suurusta kastike loppuaiheessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Älä tee kastikkeesta paksua. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Poista tikut ja tarjoa kääryleet esim. perunoiden ja lohkoina höyrytetyn uuden kaalin kera.

Täytevaihtoehtoja: kuivatut hedelmät, omena lohkoina, ananas paloina, paprika suikaleina, sienet esikypsennettyinä, herkkukurkku, esikypsennetyt vihannekset (purjo, sipuli, porkkana jne), juustoraaste tai -suikale, maustetut tuorejuustot, maksapasteija, pekoni.....jne.Voit valmistaa kääryleet myös esim. hirvenlihasta. Varaa silloin kypsennykseen pidempi aika.

Lisää aiheesta:

Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseenVaroitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä