Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pestolihakääryleet 5.5.2000

Julkaistu 25.05.2001 16:32

toim. Kati Nappa

600 g porsaan ulkofileetä tai naudan paistia tai ulkofileetä
suolaa,
mustapippuria

Täyte:


2-3 rkl pestoa
4-8 kpl kuivattuja tomaatteja
tai 25-30 kpl esikiehautettuja nokkosen tai pinaatinlehtiä

Paistamiseen:


öljyä ja voita

Haudutukseen:


noin 3 dl liha- tai kasvislientä
(kuutiosta tai fondista)

Suurustus:


noin 1 rkl vehnäjauhoja tai
2 1/2 rkl Maizena suurustetta (ruskeille kastikkeille) (tilkka sherryä tai portviiniä)
persiljaa tai basilikaa

Leikkaa liha noin puolen sentin viipaleiksi ja nuiji kämmenellä halutessasi kelmun välissä. Aseta lihaviipaleet leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilta molemmin puolin.

Levitä kullekin viipaleelle pari teelusikallista pestoa. Nosta päälle kuivattu valutettu tomaatti tai muutama pinaatinlehti. Kiedo rullalle ja sido hammastikulla. Ruskista lihakääryleet kevyesti jokapuolelta paistokasarissa tai padassa. Kaada päälle lihaliemi ja sherry ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-40 minuuttia lihasta riippuen.

Porsaan liha ja hyvin raakakypsynyt liha kypsyvät nopeammin. Suurusta kastike loppuaiheessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Älä tee kastikkeesta paksua. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Poista tikut ja tarjoa kääryleet esim. perunoiden ja lohkoina höyrytetyn uuden kaalin kera.

Täytevaihtoehtoja: kuivatut hedelmät, omena lohkoina, ananas paloina, paprika suikaleina, sienet esikypsennettyinä, herkkukurkku, esikypsennetyt vihannekset (purjo, sipuli, porkkana jne), juustoraaste tai -suikale, maustetut tuorejuustot, maksapasteija, pekoni.....jne.Voit valmistaa kääryleet myös esim. hirvenlihasta. Varaa silloin kypsennykseen pidempi aika.

Lisää aiheesta:

Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • 06:01
    Google

    "Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025

  • Eilen19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan