Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pestolihakääryleet 5.5.2000

Julkaistu 25.05.2001 16:32

toim. Kati Nappa

600 g porsaan ulkofileetä tai naudan paistia tai ulkofileetä
suolaa,
mustapippuria

Täyte:


2-3 rkl pestoa
4-8 kpl kuivattuja tomaatteja
tai 25-30 kpl esikiehautettuja nokkosen tai pinaatinlehtiä

Paistamiseen:


öljyä ja voita

Haudutukseen:


noin 3 dl liha- tai kasvislientä
(kuutiosta tai fondista)

Suurustus:


noin 1 rkl vehnäjauhoja tai
2 1/2 rkl Maizena suurustetta (ruskeille kastikkeille) (tilkka sherryä tai portviiniä)
persiljaa tai basilikaa

Leikkaa liha noin puolen sentin viipaleiksi ja nuiji kämmenellä halutessasi kelmun välissä. Aseta lihaviipaleet leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilta molemmin puolin.

Levitä kullekin viipaleelle pari teelusikallista pestoa. Nosta päälle kuivattu valutettu tomaatti tai muutama pinaatinlehti. Kiedo rullalle ja sido hammastikulla. Ruskista lihakääryleet kevyesti jokapuolelta paistokasarissa tai padassa. Kaada päälle lihaliemi ja sherry ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-40 minuuttia lihasta riippuen.

Porsaan liha ja hyvin raakakypsynyt liha kypsyvät nopeammin. Suurusta kastike loppuaiheessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Älä tee kastikkeesta paksua. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Poista tikut ja tarjoa kääryleet esim. perunoiden ja lohkoina höyrytetyn uuden kaalin kera.

Täytevaihtoehtoja: kuivatut hedelmät, omena lohkoina, ananas paloina, paprika suikaleina, sienet esikypsennettyinä, herkkukurkku, esikypsennetyt vihannekset (purjo, sipuli, porkkana jne), juustoraaste tai -suikale, maustetut tuorejuustot, maksapasteija, pekoni.....jne.Voit valmistaa kääryleet myös esim. hirvenlihasta. Varaa silloin kypsennykseen pidempi aika.

Lisää aiheesta:

Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsausPeppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti