Pestolihakääryleet 5.5.2000

toim. Kati Nappa

600 g porsaan ulkofileetä tai naudan paistia tai ulkofileetä
suolaa,
mustapippuria

Täyte:


2-3 rkl pestoa
4-8 kpl kuivattuja tomaatteja
tai 25-30 kpl esikiehautettuja nokkosen tai pinaatinlehtiä

Paistamiseen:


öljyä ja voita

Haudutukseen:


noin 3 dl liha- tai kasvislientä
(kuutiosta tai fondista)

Suurustus:


noin 1 rkl vehnäjauhoja tai
2 1/2 rkl Maizena suurustetta (ruskeille kastikkeille) (tilkka sherryä tai portviiniä)
persiljaa tai basilikaa

Leikkaa liha noin puolen sentin viipaleiksi ja nuiji kämmenellä halutessasi kelmun välissä. Aseta lihaviipaleet leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilta molemmin puolin.

Levitä kullekin viipaleelle pari teelusikallista pestoa. Nosta päälle kuivattu valutettu tomaatti tai muutama pinaatinlehti. Kiedo rullalle ja sido hammastikulla. Ruskista lihakääryleet kevyesti jokapuolelta paistokasarissa tai padassa. Kaada päälle lihaliemi ja sherry ja anna hautua miedolla lämmöllä 20-40 minuuttia lihasta riippuen.

Porsaan liha ja hyvin raakakypsynyt liha kypsyvät nopeammin. Suurusta kastike loppuaiheessa vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla tai Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Älä tee kastikkeesta paksua. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Poista tikut ja tarjoa kääryleet esim. perunoiden ja lohkoina höyrytetyn uuden kaalin kera.

Täytevaihtoehtoja: kuivatut hedelmät, omena lohkoina, ananas paloina, paprika suikaleina, sienet esikypsennettyinä, herkkukurkku, esikypsennetyt vihannekset (purjo, sipuli, porkkana jne), juustoraaste tai -suikale, maustetut tuorejuustot, maksapasteija, pekoni.....jne.Voit valmistaa kääryleet myös esim. hirvenlihasta. Varaa silloin kypsennykseen pidempi aika.

Lue myös:

    Uusimmat