Pesistähti pahoitteli purkaustaan – "Tuo ei kuulu pelinkentille"

Vimpelin Vedon tähtipelaaja Henri Puputti on pahoitellut tunteenpurkaustaan keskiviikkoisessa Superpesiksen välieräavauksessa, jossa Veto voitti Joensuun Mailan niukasti 1-0.

Puputti arvosteli voimakkaasti syöttötuomari Jussi-Pekka Anttilan näkemysratkaisua tuomita toisen jakson avausvuoroparin päättänyt syöttö oikeaksi. Pelituomari Jyrki Rajaniemi antoi tilanteesta Puputille keltaisen kortin.

- Olin eri mieltä tuomiosta. Pelin tiimellyksessä tunteet kuohahtivat ja suusta pääsi muutama harkitsematon sana. Kovissa otteluissa läikkyy joskus yli, kun urheilija laittaa kaikkensa likoon. Tietenkään se ei ole hyväksyttävää, eikä tuollainen käytös kuulu pelikentille. Kävinkin pahoittelemassa tapahtunutta syöttötuomari Anttilalle heti seuraavassa vuoronvaihdossa ja pyytämässä anteeksi, Puputti toteaa Superpesiksen verkkosivuilla.

Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo pitää tapahtunutta valitettavana.

- Moinen käyttäytyminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen, varsinkaan tuomaria kohtaan, ei missään olosuhteissa sovellu pesäpallo-otteluiden arvopohjaan. Pelaajien pitäisi pystyä hillitsemään tunteensa. Kauden tärkeimmissä otteluissa pelaaja on mukana tilanteissa jokaisella solullaan ja kaikki laitetaan peliin, mutta esikuvaroolia ei pitäisi silti unohtaa.

- Superpesis on edelleen koko perheen urheiluviihdettä. Katsomoissa viihtyvät eri-ikäiset tytöt ja pojat, naiset ja miehet. Tästä haluamme pitää jatkossakin kiinni ja teemme kaikkemme onnistuaksemme siinä, Pyysalo jatkaa.

Pesäpallon kurinpitopäällikkö Tapio Rantala on pyytänyt Puputilta ja Vimpelin Vedolta selvityksen. Kurinpitopäällikön harkinnassa on, antaako asia ottelussa jo tuomitun varoituksen lisäksi aihetta muihin kurinpitotoimiin.

Lue myös:

    Uusimmat