Mainos

Perusta hyötypuutarha parvekkeelle: Uusia perunoita jo toukokuussa?

Parvekepuutarhat ovat entistä suositumpia Suomessa, eikä istutuksia tarvitse rajoittaa vain kukkiin. Pienellekin parvekkeelle saa helposti satoa niin mansikasta kuin perunastakin.

Suomessa kymmenet tuhannet parvekkeet tuottavat asukkailleen lähiruokaa.

– Parvekeviljely yrttien osalta on monelle tuttua jo vuosien takaa. Nyt on selvästi näkyvillä parvekeviljelyn laajeneminen muihin kasveihin. Sekä perunan että mansikan viljely parvekepellolla on tulevan kauden suurimpia uusia tuulia, kertoo Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula.

Pottupelto parvekkeelle – satoa jo toukokuussa?

Lasitettulla parvekkeella perunasatoa voi saada jo toukokuussa. Taimet kannattaa peittää hallaharsolla tai nostaa viljelmä sisälle suojaan yöksi. Jos halutaan todella aikaista satoa, perunaa voi esikasvattaa sisällä.

Markkinoilla on erityisesti parvekkeelle sopivia multasäkkejä, joiden avulla perunan kasvatus helpottuu. Multa kostutetaan ja itäneet siemenperunat istutetaan valmiiseen säkkiin. Multa sisältää ravinteet yhdelle kasvukaudelle ja säkki voidaan sijoittaa kastelualtaaseen, jolloin multa säilyy aina oikeassa kosteudessa eikä kasteluvettä pääse valumaan parvekkeen lattialle.

Perunankasvattaja voi löytää sopivia perunoita myös jääkaapista, sillä vanhat ja idättyneet perunat sopivat loistavasti pottupellon perustamiseen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja