Perussuomalaisten uusi valtiosihteeri kertoo lähteneensä Espoosta, koska pihalta kuului liikaa "jalla jallaa"

Antti Salmisen Ylelle vuonna 2017 antamat kommentit ulkomaalaisista ja maahanmuutosta nousivat uudelleen esiin, kun hänet valittiin viime viikolla puoluesihteeriksi.

Perussuomalaisten valtiosihteeriksi nimitetty Antti Salminen kertoo Iltalehdelle, että hänen vanhat haastattelukommenttinsa hävettävät.

Kanta-Hämeessä Lopella asuva Salminen valittiin viime viikolla elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) ja sisäministeri Mari Rantasen (ps.) valtiosihteeriksi, ja nimityksen jälkeen hänen Ylelle keväällä 2017 antamansa haastattelu on noussut uuteen valoon. Salmista haastateltiin perussuomalaisten kesän puoluekokouksen vuoksi, missä Sampo Terho ja Jussi Halla-aho pyrkivät puolueen johtoon paikan jättäneen Timo Soinin tilalle.

Sittemmin Halla-aho voitti ja puolueen eduskuntaryhmä hajosi. Jo haastattelun aikaan Salminen oli Lopen kunnanvaltuutettu, ja Ylen haastattelussa hänen kerrotaan muuttaneen pois Espoon Ymmerstasta, koska pihalta kuului liikaa "jalla jallaa" eikä lähijunan tunnelma ollut hänelle tarpeeksi suomalainen.

– Ei Syyriassa tai Afganistanissa maasta nouse kaasua, joka tekee niistä paikoista ikäviä, vaan sen tekevät ihmiset, Salminen muun muassa totesi Ylelle ja kertoi myös olleensa kansallismielisessä Suomen Sisu -järjestössä aktiivinen.

"Onhan se aivan absurdia tekstiä"

Sunnuntaina Iltalehdelle Salminen kertoi, ettei hän muistele vuoden 2017 haastattelua ylpeydellä.

– Nyt kun sitä katsoo, onhan se aivan absurdia tekstiä ja hävettää, että tuollaista on mennyt sanomaan, Salminen sanoi Iltalehdelle.

Hänen mukaansa silloisissa kommenteissa kuului rivijäsenen turhautuminen. Hän kertoi Espoon-lähdön taustalla olleen maahanmuuttajien lisäksi yleinen hälinä ja asuntojen hinnat. Hän sanoi myös jättäneensä eronpyynnön Suomen Sisun jäsenyydestä.

– En osaa sanoa, mitä tuolloin järkeilin, että tuli noin karkeaa tekstiä sanottua. Ehkä jopa yritin tahallani tökkiä silloista puoluejohtoa olemalla tarpeettoman karkea, hän totesi Iltalehdelle.

Maanantaina Salminen ei halunnut kommentoida vanhoja lausuntojaan enempää STT:lle.

– Iltalehden kommentit ovat kattavat ja saavat riittää tästä aiheesta, hän vastasi STT:n haastattelupyyntöön tekstiviestitse. 

Kertoi oppineensa työstä

Salminen on tehnyt aiemmin uraa tietoturvatehtävissä muun muassa Koneessa ja eläkeyhtiö Eterassa. Iltalehdelle hän kertoi, että työskentely kansainvälisessä ympäristössä on sittemmin vaikuttanut hänen maailmankuvaansa.

– Olen oppinut katsomaan asioita vähän eri tavalla, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat