Mediat: Mari Rantasen valtiosihteeri Juha Martelius nousemassa suojelupoliisin johtoon

Mediatietojen mukaan sisäministeri Mari Rantasen (ps.) valtiosihteeri Juha Martelius on nousemassa suojelupoliisin päälliköksi. Asiasta kertovat ainakin Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Iltalehti lähteisiinsä viitaten.

Suojelupoliisin päällikön nimitystä on tänään määrä käsitellä valtioneuvoston yleisistunnossa. Valtioneuvoston yleisistunto nimittää päällikön sisäministerin esittelystä.

Supon päälliköksi on hakenut 19 ihmistä, joista nimekkäimpiin kuuluu Marteliuksen lisäksi sisäministeriön kansallisen turvallisuuden yksikön johtaja Petri Knape.

Knape ja Martelius erottautuvat hakijajoukosta vahvalla kokemuksellaan suojelupoliisin toiminnasta. Heidän lisäkseen suojelupoliisin päällikön paikkaa hakee muun muassa yleisesikuntaupseeri Asko Kopra.

Suojelupoliisin päällikön virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi. Virka avautui suojelupoliisin päällikön tehtävää aiemmin hoitaneen Antti Pelttarin siirryttyä vuodenvaihteessa eduskunnan pääsihteeriksi. Hän oli toiminut suojelupoliisin johdossa vuodesta 2011.

Pelttarin siirryttyä eduskuntaan suojelupoliisin virkaatekevänä päällikkönä on toiminut apulaispäällikkö Teemu Turunen. Hän toimii supon päällikkönä, kunnes uusi päällikkö on nimitetty.

Lue myös:

    Uusimmat