Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Purra: En ymmärrä varapuheenjohtaja Peltokankaan saamaa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Perussuomalaisten johtoon noussut Riikka Purra vastaa toimittajien kysymyksiin – MTV on paikan päällä 34:09
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vastaa toimittajien kysymyksiin.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, ettei ymmärrä puolueen varapuheenjohtajaksi eilen valitun Mauri Peltokankaan saamaa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Purra sanoi toimittajille puoluekokouksessa Seinäjoella, ettei syytettä järkeväksi tilanteessa, jossa ihminen sanoo väärän sanan tai virkkeen. Hänen mukaansa esimerkiksi yllyttäminen väkivaltaan on eri asia.

Purran mielestä kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkistö ei ole Peltokankaan kohdalla selvä.

– Mutta tietenkin joudumme hyväksymään sen, että operoimme tällaisessa ympäristössä, jossa jatkuvasti on vaara, että johonkin meidän sanomiseen puututaan.

Eilen valituista kolmesta varapuheenjohtajasta Sebastian Tynkkynen on saanut jo kaksi tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja keväällä saatu syyte samasta rikosnimikkeestä.

– Valitettavasti näyttää siltä, että kun perussuomalaiset puhuvat niistä asioista, joista me puhumme, sillä on nykypäivänä tapana jäädä valtakunnansyyttäjän ja muidenkin hampaisiin, Purra kommentoi.

Perussuomalaisten puoluejohto meni Seinäjoella uusiksi, kun puheenjohtajan lisäksi sekä puoluesihteeri että varapuheenjohtajat vaihtuivat. Purra ei näe tässä dramatiikkaa.

– Vaihdokset puoluekokouksessa ovat ihan tavanomaisia. Uudet tulokkaat eivät ole mitään tuntemattomia ihmisiä, vaan puolueen toiminnassa eri tavalla kauan mukana olleita. Ei mitään ihmeellistä, Purra sanoi.

Purra tapasi toimittajia Seinäjoki Areenassa toisen puoluekokouspäivän aluksi. Hän pitää linjapuheensa sunnuntaina iltapäivällä kokouksen päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat