Mitä aikoo Riikka Purra? Tuore puheenjohtaja kertoo tänään suunnitelmistaan perussuomalaisten johdossa

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra valottaa tänään suunnitelmiaan puolueen tulevaisuudesta.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Purra valittiin puheenjohtajaksi eilen selvin luvuin Seinäjoen puoluekokouksessa.

Hän on aiemmin sanonut, ettei ole merkittävästi muuttamassa puolueen linjaa, kun on ollut jo sitä rakentamassa aikaisemmissa tehtävissään puoluetoimistolla. Purra sanoi eilen haluavansa kuitenkin kirkastaa puolueen sanomaa esimerkiksi maahanmuuttolinjausten osalta.

–  Perussuomalaiset on puolue, jossa johdon yhteys kenttään on aina läheinen, ja tietenkin aion tätä yhteyttä ylläpitää, Purra sanoi toimittajille valintansa jälkeen.

Purra määritteli tavoitteeksi tulevissa eduskuntavaaleissa ykköspaikan ja sanoi olevansa valmis myös pääministerin tehtävään. Hänen mukaansa hallitusyhteistyötä on mahdollista tehdä niiden puolueiden kanssa, joiden kanssa perussuomalaiset pystyy edistämään tavoitteitaan.

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri vaihtui puoluekokouksessa. Venäjä-tutkija Arto Luukkanen voitti jatkokautta tavoitelleen Simo Grönroosin vaalin toisella kierroksella.

Perussuomalaisten puoluekokouksen asialistalla on tänään muun muassa puoluevaltuuston valinta ja sääntömuutoksia. Uuden puheenjohtajan linjapuhe kuullaan kokouksen päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat