Eduskuntaan nousseelta Ari "Brother Christmas" Koposelta suorat sanat politiikasta: "Lupaillaan asioita, joista tiedetään, ettei pystytä toteuttamaan"

4:49

Rahankeräyskohun keskelle joutunut ex-hyväntekijä Ari Koponen arvostelee tyhjiä lupauksia tekeviä poliitikkoja. Brother Christmasin nimellä ehkä paremmin tunnettu Koponen valittiin keväällä ensimäiselle kaudelleen eduskuntaan Perussuomalaisten riveistä.

Nyt Koponen kertoo, mikä hänet yllätti eduskuntatyössä eniten.

– Se yllätti, miten helposti lupaillaan asioita, joita ehkä jopa tiedetään, ettei pystytä toteuttamaan. Esimerkiksi vappusatanen.

– Syö pohjaa, että lupaillaan asioita, joita ei tehdäkään. Teot vasta ratkaisevat.

Lillukanvarsi pois päiväjärjestyksestä syyskuussa?

Koposen Brother Christmasin nimellä tekemä hyväntekeväisyystoiminta joutui laajan kohun keskelle sen jälkeen, kun julkisuudessa alettiin esittää väitteitä epäselvyyksistä sen taloudenpidossa. Koposta epäiltiin muun muassa törkeistä kirjanpitorikoksista. Nämä syytteet hylättiin huhtikuussa.

Syyttäjä epäilee edelleen Koposta ja kahta muuta henkilöä rahankeräysrikoksesta. Sen kohtalo ratkeaa 3. syyskuuta. Koponen on luottavainen.

– Aika väkisin etsitty lillukanvarsi on sitten pois päiväjärjestyksestä ja päästään kääntämään katseet taas eteenpäin.

Äänestäjien luottamus ilahdutti

Eduskuntavaaleissa Koponen sai lähes 5400 ääntä, kohusta huolimatta tai mahdollisesti sen ansiosta.

– Totta kai se tuntui hyvältä. Tärkeintä on, että pääsee tekemään päätöksiä, jotka auttaisivat Suomessa asuvia hädänalaisia ihmisiä.

– Täytyy myöntää, että myös pienesti laittoi hymyilemään näille ihmisille, jotka aloittivat tämän ajojahdin. Pääsin näyttämään myös heille.

Koponen on tyytyväinen eduskuntakautensa ensimmäisiin kuukausiin.

– On ollut tosi mielenkiintoista ja olen hyvin päässyt sisään niin omaan ryhmään kuin muidenkin puolueitten ihmisten ja talon henkilökunnan kanssa.

Syksyllä eduskunnan sivistysvaliokunnan käsittelyyn etenee Koposen viime joulukuussa aluille laittama kansalaisaloite, joka keräsi nopealla aikataululla tarvittavat 50 000 ääntä.

– Se on uusi malli kouluihin, joka auttaisi niin oppilaita, opettajia kuin muutakin oppilashuoltoa. Se on herättänyt eduskunnassa positiivista mielenkiintoa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja