Mainos

Perussuomalaisten Okkonen: Uusnatsihakemus oli tyhmäilyä

Limingan Perussuomalaisten puheenjohtaja, entinen kunnanvaltuutettu Tuomas Okkonen on yksi uusnatsien eli Kansallisen vastarintaliikkeen jäsenyyttä hakeneista miehistä.

- Olen tyhmäilyni tehnyt ja valmis kantamaan siitä vastuun, Okkonen sanoo katuvaisena.

Eilen hän kertoi lähettäneensä jäsenhakemuksen Kansalliselle vastarintaliikkeelle humalassa vuosia sitten. Tarkemmassa tarkastelussa hakemus on paljastunut paljon tätä tuoreemmaksi.

- Kävin sähköpostejani läpi ja huomasin, että viime kesänä olen sen tehnyt. Mutta peruin hakemukseni samoin tein, Okkonen sanoo.

Hänelle tuli Kansalliselta Vastarintaliikkeeltä viesti, johon hän vastasi perumalla jäsenhakemuksen.

- En ole vaihtamassa puoluetta, Okkonen sanoo nyt.

Kansallisen vastarintaliikkeen hakemukseen hän oli kirjoittanut: "Voin liittyä jäseneksi, jos saan aluksi olla ns. piilojäsen."

Nyt Okkonen ei siis aio olla kansallissosialistisen liikkeen kanssa missään tekemisissä. Omalta puolueelta eli Perussuomalaisilta hän ei sano saaneensa vielä mitään palautetta.

- Mutta olen kaiken palautteen valmis vastaanottamaan.

Toinen näkyvä KVL:n jäsenyyttä hakenut perussuomalainen oli kansanedustajan ja varapuheenjohtajan, Juho Eerolan avustaja Ulla Pyysalo.

Hän on kommentoinut unohtaneensa koko hakemuksen.

Uusnatsit syyttävät tietovuodosta talonvaltaajia

Eilen uusnatsijärjestö Kansallisen Vastarintaliikkeen jäsenhakemukset vuosivat nettiin. Liike syyttää tietovuodosta vasemmistolaisia.

- Vaikkei epäillyistä hakkereista ole mitään tarkempaa tietoa, on todennäköistä, että hakkerit kuuluvat Suomessa toimivaan äärivasemmistolaiseen ryhmittymään, joka on syyllistynyt muun muassa talonvaltauksiin, liikkeen nettisivuilla lukee.

Kansalliselle Vastarintaliikkeelle ei ole netissä mitään muita yhteystietoja kuin sähköposti. Liike julkisti asiasta uutisoineen Iltalehden toimittajan yhteystiedot nettisivuilla sellaisenaan.

- On ymmärrettävä, että kansallissosialismin viholliset niin oikealta kuin vasemmalta sekä mediasta ja hallituksesta toimivat rikollisin keinoin keinoja kaihtamatta. Näin ollen vastustajan rikollinen toiminta, joka tähtää kannattajien pelotteluun, ei saa koskaan murtaa taistelutahtoamme tai oikeuttamme toimia kansallissosialistisen aatteen puolesta.

Sivuilla lukee, että tiedot hakkeroinut taho lähettää tekstiviestejä numerosta 173601. Kyseistä numeroa hallinnoi Saunalahti Group, joka on Elisan tytäryhtiö. Liittymäliikennetoimintajohtaja Henri Korpi kertoo, että kyseinen numero on kaikkien Saunalahden asiakkaiden käytössä. Kun Saunalahden asiakas kirjautuu oma.saunalahti-palveluun netissä ja lähettää sieltä tekstiviestejä, ne kaikki näyttävät tulevan numerosta 173601.

Viestien lähettäjätiedot on mahdollista yksilöidä, eli tarvitessa Saunalahti voi selvittää, kuka viestit on lähettänyt.

- Mikäli poliisi tällaista tietoa kaipaa, annamme sen ilman muuta, Korpi kertoo.

Vielä yhtiölle ei ole tullut tietopyyntöä poliisilta.

Poliisi on kehottanut tietovuodon kohteeksi joutuneita yksityishenkilöitä tekemään rikosilmoituksia paikallispoliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.