Mainos

Perussuomalaisten Halla-ahosta rikostutkinta

Tulevan Helsingin kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon (ps.) blogikirjoittelu poikii rikostutkinnan. Rikoskomisario Vesa Hietala Helsingin poliisista kertoo, että keskusteluissa valtakunnansyyttäjänviraston edustajien kanssa vahvistui käsitys, että Halla-ahoa on syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Esitutkinnan aikana selviää Hietalan mukaan tarkemmin, mistä rikosnimikkeestä voi olla kyse. Tutkinta kattaa Halla-ahon blogissaan usean vuoden aikana julkaisemat kirjoitukset.

Halla-aho kommentoi STT:lle, että jos suomalainen syyttäjälaitos ja tuomioistuin noudattavat lakia, hän ei näe mitään edellytyksiä syytteen nostamiselle ja varsinkaan tuomiolle.

- Se on sitten toinen asia, jos syyttäjälaitos tai tuomioistuin katsoo hyväksi toimia poliittisin perustein niin siinä tapauksessa asialle ei ole mitään tehtävissä, Halla-aho sanoi.

Tutkintapyyntö Vihreiden Naisten käsialaa

Esitutkinnan pontimena on vihreiden naisjärjestön Vihreiden Naisten tutkintapyyntö, joka tehtiin reilut kaksi viikkoa sitten.

Tutkintapyyntö koski parin vuoden takaista kirjoitusta, jossa Halla-aho käsitteli maahanmuuttajia ja raiskauksia. Kirjoituksessa Halla-aho toivoo, että kun "raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään", "saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset, vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä”.

Rikoskomisario Hietalan mukaan esitutkinta on tarkoitus tehdä nopeasti eli saattaa loppuun vuodenvaihteen tienoilla. Esitutkinnasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat verkkolehdessään.

Kuntavaaleissa Helsingissä lähes 3 000 ääntä saanut Halla-aho oli puolueen puheenjohtajan kansanedustaja Timo Soinin jälkeen perussuomalaisten toiseksi suosituin ehdokas. Soini on moittinut vihreiden naisten tekemää tutkintapyyntöä sanoen, että perussuomalaisten vaalivoitto näyttää ottavan vihreissä koville.

Soinin mielestä Halla-ahon kirjoituksista on irrotettu osia asiayhteydestään. Hän ei ottanut kantaa kirjoitusten sisältöön muuten kuin sanoen, että ei itse käytä samanlaista kieltä. Soini vakuutti, että perussuomalaiset eivät ole ulkomaalaisvastainen tai rasistinen puolue.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.