Perttu Hyväriseltä mieletön suoritus maailmancupissa – myös Ristomatti Hakola loistavassa vauhdissa

Maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Ruotsin Falunissa perinteisen hiihtotavan kymmenen kilometrin kilpailuilla. Kerttu Niskanen hiihti naisten kilpailussa voittoon ja Perttu Hyvärinen sekä Ristomatti Hakola hiihtivät erinomaisesti iskien kiilaa norjalaisten kärkiryppääseen.

Kilpailun voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Kilpailun kakkonen oli Kläbon maanmies Martin Löwström Nyenget. Kolmas oli Norjan Harald Östberg Amundsen. Norjalaisten kärkinelikon jäljeen sijoilla viisi ja kuusi olivat Hyvärinen sekä Hakola.

Hyvärinen jäi kärjestä 24,7 sekuntia ja Hakola 30,4 sekuntia. Hyvärisen viides sija on hänen uransa parhain sijoitus maailmancupissa henkilökohtaisissa kisoissa. Hakolalle kuudes tila oli hänen uransa paras normaalimatkoilla.

Loistavan hiihdon tehnyt Hyvärinen jäi palkintopallisijasta vain neljä sekuntia. Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 22:s, Niko Anttola 23:s ja Lauri Lepistö 27:s.