Kerttu Niskanen ylivoimaiseen voittoon!

Maastohiihdon maailmancupin distanssicupin voitosta taisteleva Kerttu Niskanen hiihti ylivoimaiseen voittoon kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökisassa Ruotsin Falunissa. 

Niskanen oli kilpailun ykkönen ennen Saksan Katharina Hennigiä ja Norjan Anne Kjersti Kalvåta. Niskasen ero kakkoseksi tulleeseen Hennigiin oli 15,9 sekuntia. Kalvå jäi suomalaisesta 22,3 sekuntia.

Ruotsin Jonna Sundling aloitti kilpailun kovaa, sillä hän hiihti ensimmäisellä kahdella väliaikapisteellä selkeät pohja-ajat. Niskasen ero ruotsalaiseen oli 2,5 kilometrissä 6,8 sekuntia, mutta seuraavalla väliaikapisteellä 4,3 kilometrissä suomalainen paineli ohi. Sundling putosi lopulta palkintopallisijojen ulkopuolelle.

Kalvå aloitti kilpailun rauhallisesti, mutta kiihdytti vauhtia sen edetessä. Kalvå nousi 6,3 kilometrin väliajoissa Sundlingin edelle. Niskanen oli tätäkin nopeampi, ero norjalaiseen kasvoi 13,3 sekuntiin. 7,7 kilometrissä ero oli jo lähes 20 sekuntia Kalvåhon. Niskaselle ei lopulta löytynyt haastajia, joten hän hiihti selvään voittoon.

Voitto oli Niskaselle uran viides maailmancupissa ja toinen tällä kaudella. Kaikki voitot ovat tulleet kymmenen kilometrin perinteisen kilpailuissa.  

Muista suomalaisista Eveliina Piippo oli 12:s, Anne Kyllönen 20:s, Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s ja Katri Lylynperä 42:s.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu naisten osalta lauantaina Falunissa sprinteillä. Jäljellä on enää kolme sprinttiä sekä yksi parisprintti ja kauden päättävä 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu, joka hiihdetään Lahdessa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja