Therese Johaug sanoi suorat sanat Norjan hiihtotähden painosta

Norjan Ingvild Flugstad Östberg paljasti NRK:n Lindmo-ohjelmassa Therese Johaugin todenneen hänen olevan liian laiha. Östberg oli pitkään sivussa kisaladuilta, sillä hän kärsi terveysongelmista.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Östberg voitti maailmancupin kokonaiskilpailun kaudella 2018-2019. Seuraavina vuosina terveysongelmat alkoivat näkyä, kun hän ei läpäissyt Norjan maajoukkueen terveystarkastusta.

Östberg joutui olemaan sivussa kaudella 2019-2020 peräti seitsemän kilpailua, ennen kuin pääsi mukaan maailmancupiin. Seuraavalla kaudella tilanne oli entistä vaikeampi ja hänellä jäi väliin koko maailmancup-kausi sekä Oberstdorfin MM-kilpailut.

32-vuotias Östberg pääsi seuraavalla kaudella kilpailemaan kolmesti, ennen kuin joutui jälleen väistymään sivuun terveysongelmien takia. Östbergillä jäi väliin loppukausi sekä Pekingin 2022 olympialalaiset, joihin Therese Johaug lopetti uransa. Kisojen jälkeen Johaug oli sanonut Östbergille oman näkemyksensä norjalaishiihtäjän terveyshuolista.

– Hän oli yksi heistä, joka sanoi suoraan, että "Ingvild, olet liian laiha. Nykytilassasi et ole maailman parhain hiihtäjä. Sinun täytyy syödä paremmin", Östberg kertoi Johaugin sanoneen yhteisellä lenkkireissulla viime keväänä.

– Tunnemme toisemme hyvin. Hän tietää, että voi sanoa minulle mitä vain, vaikka se satuttaisikin ja minä itkisin, Östberg sanoi.

Östbergin mukaan terveyshuolet johtuivat osittain siitä, että hänellä on itselleen todella korkea vaatimustasoa. Hän myönsi, että harjoittelua oli tarpeeksi, mutta ravinnon saanti oli liian vähäistä. 

Norjalainen pääsi lopulta palaamaan täysin maailmancupiin viime marraskuussa. Hän saavutti maailmancupissa kaksi palkintopallisijaa ja paluun kruunasi Planican MM-hiihdoissa voitettu viestikulta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja