Pertti Kurikan Nimipäivien suosio räjähti: Halutaan keikoille ulkomaille

Pertti Kurikan Nimipäivät purki keskiviikkona kotimaiselle ja kansainväliselle medialle tuntojaan tappiosta Euroviisuissa.

Pertti Kurikan Nimipäivien rumpali Toni Välitalo liikuttui kyyneliin saakka kertoessaan, kuinka yhtyeellä oli tarkoitus voittaa koko kisa.

Basisti Sami Hellettä tappio oli valvottanut, vaikka hän esiintyikin tiedotustilaisuudessa suurimman osan ajasta iloisena.

– Kiertelin ja kaartelin koko yön sängyssä. Mulla oli niin tunteet sekaisin. Mä oon muutenkin tämmönen, että piiskaan aika paljon itteäni tällaisissa epämiellyttävissä tapauksissa. Se vie aikansa, Helle kertoo.

Bändi pysyy Wienissä vielä sunnuntaihin asti, joten yhtyeellä on myös aikaa rentoutua ennen paluuta Suomeen.

– Kun päästään kotiin, niin juhlitaan kunnolla meidän häviötä, rumpali Toni Välitalo lupaa.

Helteen mukaan viisukokemus oli hyvä, vaikka päähän ottaakin.

Solisti Kari Aalto ei päässyt tiedotustilaisuuteen sairastumisen vuoksi. 

"Haisevat linnut" 

Vaikka Pertti Kurikan Nimipäiville kävi uuroviisujen finaalipaikan osalta ohraisesti, yhtye jaksoi yhä esitellä omalaatuista huumoriaan. Kun media kyseli taas kerran bändin jäsenten suosikkiyhtyeitä, Kurikka luetteli liudan oikeita punk-bändejä ja mainitsi lopuksi suosikikseen Haisevat Linnut. Tiettävästi tällaista yhtyettä ei kuitenkaan löydy edes pimeimmistä punk-kellareista.

Euroviisutappiosta huolimatta bändillä on epäilemättä hyvä syy myös alakulon alta pilkistävälle ilottelulle. Bändi saanee hyvän vastaanoton kotiinpaluun jälkeen ainakin festarikesän aikana.

– Heinä- ja elokuussa ollaan melkein joka viikko keikalla, Helle kertoo.

Näiden lisäksi bändille on pelkästään euroviisujen vuoksi tullut keikkakyselyjä Hollantiin, Saksaan, Norjaan ja Iso-Britanniaan. 

"Turpiin tuli" 

Pertti Kurikan Nimipäivät on epäilemättä euroviisujen jatkosta putoamisesta huolimatta yksi kilpailun henkisistä voittajista - sen verran kiinnostavaksi ilmiöksi yhtye ehti lyhyehkön viisutaipaleen perusteella kasvaa myös kansainvälisessä mediassa.

Bändin jäseniltä itseltään tappion nieleminen voi tosin viedä vielä aikaa.

– Kyllä me annettiin kaikkemme, mutta saatiin turpaan, kiteytti tunnot basisti Sami Helle.

Kitaristi Pertti Kurikka muistutti bändin vanhimman viisaudella, että aina ei voi voittaa. Pian Kurikkakin tosin myöntyi Helteen linjoille.

– Turpiin tulikin niin, että paukkaa, Kurikka totesi.

Bändin jäsenet olivat hieman erimielisiä siitä, aikovatko he osallistua uudestaan Eurovision laulukilpailuun.

– Katootaan nytten. Mä oon ainakin sitä mieltä, että en ole valmis pariin, kolmeen tai neljään vuoteen. Mulle riitti, Helle sanoi.

Rumpali Toni Välitalo puolestaan kertoi tiukkaan sävyyn haluavansa osallistua uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat