Persoonalliset koristeet Tulip-väreillä

Kesä tulee, joten on aika tuunata ja koristella vaatteet kesäkuntoon ihastuttavilla Tulip-väreillä. Parhaiten värit sopivat kangaspintojen koristeluun, joten Tulip-väreillä voi laittaa uusiksi farkut, takit, t-paidat, kassit ja tossut.

Värit kiinnittyvät kaikenlaisiin kankaisiin, niinpä Tulip-värit ovatkin oiva apuväline vanhojen ja uusien vaatteiden koristeluun. Värit eivät vaadi erillistä kiinnitystä esim. silittämällä, vaan ne ovat kuivuttuaan hienopesun kestäviä. Värien avulla voit kiinnittää koristeltavaan pintaan myös pieniä koristeita, kuten koristetimantteja, paljetteja ja helmiä.

Myös muille pinnoille

Kangaspintojen lisäksi värit sopivat myös muun muassa puu-, kipsi-, posliini-, lasi-, keramiikka-, metalli-, pahvipintojen koristeluun. Väreillä voi siis koristella helposti valokuvakehykset, rasiat, laatikot, lampun-varjostimet, tyynyt, koriste-astiat ym. Tulip väreissä on markkinoiden laajin 100 värisävyn valikoima sekä 10 erikois-tehostetta: himmeä, kiiltävä, pimeässä hohtava, kohokuvio, kristalli, läpikuultava, metallihohto, helmiäishohto, kimalle ja kimallespray. Lisäksi saatavissa on laaja valikoima koristetimantteja.

Helppokäyttöiset värit sopivat hyvin myös lasten kanssa käytettäväksi. Tulip-värejä on helppo käyttää, sillä väri levitetään koristeltavaan pintaan suoraan värituubin kapealla pipettikärjellä. Ohuen pipettikärjen ansiosta värillä on myös helppo kirjoittaa ja tehdä pieniäkin koristekuvioita. Jos haluat luoda väripintoja, levitä väriä siveltimellä tai sienellä halutusta efektistä riippuen.

Hauskoja lisäefektejä kimallespraylla

Glitter Spray on pysyvä kimalleväri. Suihkupullon avulla levität kimalteen nopeasti ja helposti. Sparkle Spray:n kimalle häviää pesussa, joten sillä saat halutessasi hauskan hetkellisen kimallekoristelun vaatteisiisi.

Puffy-kohovärit

Kohoväreillä tehdyt kuviot kohoavat lämmön vaikutuksesta koholle, jolloin kuvioista tulee kolmiulotteisia ja mattapintaisia. Puffy-kohoväri sopii kankaille, joita voidaan silittää silitysraudan keskilämmöllä. Kohota ja kiinnitä kuivuneet koristekuviot silittämällä kangasta ohuen liinan läpi nurjalta puolelta pehmeällä ja pölyttömällä alustalla. Silitä kuviokohtaa mieluiten höyryn kera kevyesti niin kauan, kunnes väri nousee koholle ja muuttuu mattapintaiseksi.

Kankaan koristelu Tulip-väreillä:

Pese koristeltava kangas ennen koristelua ilman huuhteluainetta pintakäsittelyaineiden poistamiseksi ja silitä kangas sileäksi. Koristellessasi esim. paitaa, aseta muovi kangaskerrosten väliin jotta väri ei sotke alimmaista kangasta.

Luonnostele kuviot tarvittaessa kankaan pintaan esim. kankaalle tarkoitetulla merkkauskynällä. Tee haluamasi kuviot kankaan pintaan valitsemallasi värillä. Pursota väriä suoraan kankaan pintaan värituubin kapealla pipettikärjellä. Paina kuvioita tehdessäsi väripullon kärkeä kevyesti kankaan pintaan vasten, jolloin väri kiinniittyy paremmin kankaan kuituihin.

Kiinnitä halutessasi koristetimantit kuvioiden lomaan Tulip-värillä. Pursota hieman väriä koristetimantin tasaiseen pintaan ja paina koriste kevyesti kiinni kankaaseen. Huomio, että väritön koristetimantti muuttuu kiinnitykseen käytettävän värin väriseksi.

Anna valmiiden kuvioiden kuivua vuorokauden ajan. Kun värit ovat kuivuneet koristekuviot ovat pesunkestäviä.

Pese koristellut tekstiilit nurinpäin koneessa hienopesuohjelmalla (40°) tai käsin. Silitä koristeltu kohta aina nurjalta puolelta ohuen liinan läpi. Valmiita kuvioituja kankaita pestäessä tulee välttää valkaisuaineiden käyttöä, rumpukuivausta sekä kuivapesua. Jos käytät koristelussa jalokivikoristeita, on suositeltavaa, että peset koristellut tekstiilit käsin.

Tulip koristevärien sekä koristetimanttien myynti: Hyvin varustetut tavaratalot, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet
Tiedustelut: HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi

Mallien suunnittelu ja toteutus: Viivi Vatanen

Lue myös:

    Uusimmat