Pernilla Böckerman iski teini-ikäisenä kultasuoneen somessa – omistaa 20-vuotiaana kaksi asuntoa Helsingissä: "En minä pelkkiä selfieitä ota työkseni"

Miten urheilu onnistuu maski kasvoilla? 2:53
Pernilla Böckerman testasi: Miten urheilu onnistuu maski kasvoilla?

Fitnesspäiväkirjoista tutulla Pernilla Böckermanilla on somessa satoja tuhansia seuraajia. Hän tunnustaa, ettei pää pysynyt aluksi mukana, kun suosio tuli räjähdysmäisen nopeasti.

Suoratoistopalvelu Dplayn uudella Fitnesspäiväkirja 2021 -kaudella nähdään todellisia sosiaalisen median konkareita, kun arkeaan avaavat sarjan ensimmäisiltä tuotantokausilta lähtien mukana olleet Eevi Teittinen ja Nanna Karalahti sekä pika-aituri Lotta Harala.

Vaikka Karalahdella ja Teittisellä on kummallakin yli 100 000 Instagram-seuraajaa, on sarjan neljännellä tähdellä Pernilla Böckermanilla seuraajia lähes saman verran kuin naisilla yhteensä. 20-vuotiaan Pernillan kuvia katselee Instagramissa yli 200 000 ihmistä ja hänen Youtube-kanavallaan on 145 000 tilaajaa.

Menestystarinan voi melkein sanoa alkaneen takaiskusta, kun noin kymmenen vuotta sitten, kun 10-vuotias voimistelijatyttö loukkasi pahasti selkänsä. Pernilla paranteli vammaansa pari vuotta, ja kun selkä ei kestänyt paluuta rakkaan voimisteluharrastuksen pariin, piti tilalle löytää jotain muuta.

Kurinalaiseen harjoitteluun pienestä pitäen tottunut Pernilla kokeili muun muassa yleisurheilua, uintia ja tanssia, mutta missään lajissa ei ollut sellaista kurinalaisuutta, johon hän oli tottunut.

– Vuonna 2016, eli 16-vuotiaana löysin itseni salilta ja kiinnostuin hyvin nopeasti fitness-lajeista. Samana vuonna tapasin valmentajani Johannan, ja pian asetettiinkin jo kisatavoitteet. Ekan kerran kisasin vuonna 2019, tänä syksynä kaksi SM-pronssia bikini fitneksessä napannut Pernilla muistelee.

Samoihin aikoihin valokuvista ja esiintymisestä kiinnostunut helsinkiläistyttö laittoi pystyyn oman Youtube-kanavansa. Se räjähti heti käsiin.

– Ekan vuoden aikana tuli 100 000 seuraajaa. Ei minulla ollut aavistustakaan, että siitä tulisi mun työ, jota olen tehnyt nyt viisi vuotta, hän kertoo MTV Uutisille. 

Moni nuori haaveilee julkisuudesta ja siitä, että rahaa voisi takoa sosiaalisella medialla. Pernillalle raha ja julkisuus eivät olleet syynä sille, että hän alkoi tehdä videoita.

– Tykkäsin tehdä videoita ja esiintyä, ja sitten vaan kävi näin. Se on toki vain minun mielipiteeni, mutta minusta on väärä lähtökohta lähteä tekemään sosiaalista mediaa ammattimaisesti niin, että siitä haluaa vain puhtaasti rahaa tai ammatin. Kyllä siinä pitää olla jotain vähän enemmän, hän pohtii.

Lapsesta aikuiseksi suurennuslasin alla

Fitnesspäiväkirja 2021 -ohjelman Instagramissa järjestetyssä pressitilaisuudessa hän myönsi, ettei pää pysynyt aluksi mukana. Hän luonnehti myös osuvasti kasvaneensa aikuisesi suurennuslasin alla, kun seuraajia tuli niin paljon, että yhtäkkiä teinitytön jokaista liikettä kytättiin.

– En ehtinyt mentaalisesti mukaan. Aloin kytätä statistiikkaa, ja kun seuraajia lähti, syytin hirveästi itseäni, hän kertoi, mutta totesi samaan hengenvetoon, ettei vaihtaisi mitään pois. 

Pernillan mukaan hänelle on normaalia se, että hänet tunnistetaan kadulla ja tuntemattomat tulevat jututtamaan ja laittavat viestiä. Hän näkee tilanteessa sekä plussia että miinuksia.

– Miinus on se, että olen tosi varovainen. En mieti liikaa, mitä muut ajattelevat, mutta pitää miettiä kuitenkin, miten käyttäytyy ja miltä se näyttää. Mutta tykkään siitä, mitä teen ja se on mun oma valintani, hän korostaa.

Muun muassa anonyymiin keskusteluun perustuvassa Jodelissa vloggaajien ja bloggaajien tienestit olivat yksi kestopuheenaiheista, kunnes sovelluksen juorukanavat päätettiin sulkea marraskuussa. Nettikeskusteluissa somevaikuttajien tuloja verrattiin myös usein sairaanhoitajien tuloihin, koska moni kokee tuloerot epäreiluina. Tämä on myös Pernilla Böckermanin tiedossa.

– En hirveästi tykkää näistä rahakysymyksistä, enkä varsinkaan siitä, että vedetään sairaanhoitajat mukaan siihen, hän huokaa ja kertoo, että äitinsä on pohjakoulutukseltaan sairaanhoitaja ja isä palomies.

– Tiedän siis todellakin, mitä se on, kun puhtaasti rakkaudesta ammattiisi haluat mennä töihin ja auttaa ihmisiä, mutta palkka ja kiitos mitä siitä saa, on suoraan sanottuna ihan perseestä, Pernilla toteaa, mutta myöntää, että joskus hänelle tulee hassu tunne, kun hän pohtii omaa työtään ja palkkaansa.

Viime vuonna hän tienasi Youtubella, Instagramilla ja televisiotöillä noin 90 000 euroa.

– Toisaalta, mä olen duunissa koko ajan, mutta työni on hyvin erilaista. Sehän tässä on, että tämä on vielä niin uusi ala, ja tietysti kaikki uusi on aina vähän outoa. Enkä minä nyt ihan pelkkiä selfieitä ota työkseni.

Parisuhde pysyy poissa somesta

Pernilla sai kuulla epäilyjä siitä, kuinka paljon vanhemmat auttoivat häntä, kun hän osti ensimmäisen omistusasuntonsa Helsingistä 18-vuotiaana. Hän on aiemmin kertonut muun muassa Susanne Päivärinnan haastattelussa, ettei saanut ensiasuntoa varten rahaa vanhemmiltaan. 20 vuoden iässä omistusasuntoja on jo kaksi.

Vanhemmilleen Pernilla sanoo olevansa kiitollinen siitä, että hän on oppinut säästämään rahaa ja ymmärtää, kuinka paljon täytyy tehdä töitä saadakseen tietyn määrä rahaa.

– Olen aina ollut hyvä säästäjä. Ja ehkä nuoruus on ollut vähän erilainen. Esimerkiksi alkoholi ole maistunut minulle koskaan. Minähän olen säästänyt sillä jo todella paljon omaa rahaa! 

Haastattelutilanteessa ja somessa käy ilmi, että Pernilla on hyvin avoin, eikä pelkää puhua kiperämmistäkään aiheista. Aivan kaikkea hänkään ei silti somessa kerro.

– Tietty yksityisyys pitää olla. Fitnesspäiväkirjoissa otan esille parisuhteeni, joka on iso asia elämässäni. Voin sanoa ihan hyvin ääneen, että seurustelen, on ostettu yhdessä asunto ja meillä on yhteinen koira. Mutta häntä ei tulla koskaan näkemään somessa, enkä myöskään tule hänestä koskaan sen enempää puhumaan, Pernilla kertoo ja sanoo käsittelevänsä suhdettaan tv-sarjassa esimerkiksi siitä näkökulmasta, millaisia tunteita se hänessä itsessään herättää sen sijaan, että kuvailisi suoraan puolisoaan.

– On ihanaa, että on vähän niin kuin oma salaisuus, vaikka se ei mikään salaisuus ole.

Fitnesspäiväkirjoissa seurataan Pernillan valmistautumista syksyn bikini fitness -kilpailuihin. Säväyksensä jaksoihin tuo se, että hän oli koko kuvausjakson ajan kisadieetillä, jolloin jokaista suupalaa ja omaa peilikuvaa seurataan tarkasti herkeämättä.

Lajissa on kuitenkin myös toinen puoli. Lihasten kasvatukseen tähtäävällä kehityskaudella syömisessä on selvästi enemmän joustonvaraa, eikä esimerkiksi ulkona syömisistä tai kahvin kanssa nautittavista pullista tarvitse kieltäytyä systemaattisesti.

– Mutta ruokavaliolla ja treeniohjelmalla menen koko ajan, eikä tämä nytkään siis ole mitään chillaamista. Sellainen tietynlainen vapaus ja rentous on kuitenkin.

Seuraavat kisat aikaisintaan syksyllä 2021

Tämän syksyn pronssisijat SM-kilpailuissa olivat Pernillalle aluksi valtava pettymys, koska tähtäimessä oli voitto ja paikka MM-kilpailuihin. Nuorella urheilijalla vuosia on kuitenkin vielä edessä. Tällä hetkellä kisasuunnitelmat ovat kiinni koronatilanteesta, vaikka alustavasti ajatuksena on kilpailla seuraavan kerran syksyllä 2021.

– Keväällä ei olisi järkeä kilpailla, koska haluan kansainvälisiin kisoihin. Maailmalla tilanne näyttää nyt niin huonolta, ettei mitään kilpailuja varmaan ole, ja vaikka kisat järjestettäisiin, niin en uskaltaisi lähteä mihinkään. Terveys on aina etusijalla.

Somen ja fitneksen ohessa Pernilla on suorittanut merkonomin tutkinnon. Hän kertoo, että haaveena olisi opiskella lisää myös tulevaisuudessa. Mielessä on ollut liikunnanohjaus.

– Se ei ole nyt ajankohtaista, mutta ehkä joskus.

Myös muita kiinnostuksenkohteita on tullut, mutta urheilu on aina jollain tapaa ollut läsnä myös tulevaisuuteen liittyvissä haaveissa.

– Nyt minua on alkanut kiinnostaa hirveästi sijoittaminen, Pernilla kertoo ja sanoo myös yrittäjyyden tuntuneen mukavalta.

– Jotain suurta haluaisin tehdä, mutta en tiedä vielä, mitä se on. Ei tässä hirveä kiire onneksi ole vielä.

Fitnesspäiväkirja 2021 uudet jaksot Dplayssa 10. marraskuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat