Jodel sulki tuhansien käyttäjien suosimat juorukanavansa – suosittu matkabloggaaja huokaisi helpotuksesta: "Yksityiselämääni on revitty palasiin kerta toisensa jälkeen"

Matkabloggaaja Veera Bianca iloitsee Instagramissa Jodelin päätöksestä sulkea sovelluksensa juorukanavat tällä viikolla.

Anonyymiin keskusteluun perustuva sosiaalisen median sovellus Jodel teki tällä viikolla linjauksen, joka vaikutti tuhansiin sovelluksen käyttäjiin. Palvelu päätti sulkea kaikki juoruiluun liittyvät kanavansa ja ilmoitti siitä käyttäjilleen tiedotteessaan.

Tämä tarkoitti sitä, että sovelluksen kanavat, joiden nimissä esiintyi sana ”juoru” nollaantuivat kokonaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Helsingissä tuhansien ja jopa kymmenien tuhansien seuraamat kanavat julkkisjuorut ja blogijuorut ammottivat tyhjyyttään.

Aiemmin Jodelin säännöissä oli määritelty, millaista keskustelua sovelluksessa on soveliasta käydä. Tiedotteen mukaan keskusteluja ihmisten yksityisasioista, jotka saattoivat olla ilkeitä tai epätosia, ei pystytty moderoinnista huolimatta kitkemään pois kanavilta.

Parhaillaan MTV3-kanavalla pyörivän Olet mitä syöt -ohjelman edellisellä kaudella nähty matkabloggaaja Veera Bianca kirjoitti keskiviikkona Instagram-tilillään olevansa helpottunut juorukanavien hiljenemisestä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– Jodel poisti eilen palvelustaan juorukanavat ja moni meistä bloggaajista on sen jälkeen huokaissut helpotuksesta. Tottahan se on, että ei sellaisia pitäisi itse käydä edes lukemassa, ja vaikka miten yrittäisi olla loukkaantumatta, voi tuntemattomien sanat todella satuttaa. Tunsin outoa helpotusta ja vapautta kun kuulin juorukanavien poistuneen - kuin saisin luvan olla vielä enemmän oma itseni, hän kirjoitti.

Juorukanavien sulkemisesta uutisoi myös Helsingin Sanomat. Lehden mukaan keskustelut ovat toisinan äityneet niin ilkeiksi, että ne on voitu tulkita kunnianloukkauksen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen kaltaisten rikosnimikkeiden mukaisiksi.

Keskustelut ovat HS:n mukaan poikineet myös poliisitutkintoja.

Nykyisin matkailuun liittyvien aiheiden lisäksi muun muassa terveellisemmistä elämäntavoistaan aktiivisesti kertovalla Veera Biancalla on Instagramissa yli 35 000 seuraajaa. Hän kirjoittaa päivityksessään tunteneensa surua siitä, kuinka paljon ihmisissä on vihaa, jota on purettu anonyymisti toisten yksityiselämään puuttumalla juorukanavien kaltaisissa paikoissa.

Hän kertoo myös itse joutuneensa juoruilun kohteeksi.

– Minun yksityiselämääni on revitty palasiin kerta toisensa jälkeen, ja totuudet ovat vääristyneet anonyymien nettikirjoittelijoiden toimesta.

Veera Bianca muistuttaa, että on olemassa liuta herkkiä asioita, joita kenenkään ei pitäisi spekuloida tietämättä koko totuutta. Tällaisiksi hän mainitsee muun muassa erot, lapset, kotiosoitteet, rahan ja painon.

– Toivottavasti nämä ihmiset, jotka vihaisena minunkin tiliäni seuraavat, löytäisivät muun tavan purkaa tunteitaan. Suosittelen terapiaa, hän päättää kirjoituksensa, jonka on julkaissut saman kuvan yhteydessä myös englanniksi.

Lue myös:

    Uusimmat