Perhe Tamminen-Palviainen: Kuinka sujuu luonnonmukainen synnytys kotona?

Erilaiset äidit -sarjan yhdeksännessä jaksossa 4. joulukuuta tutustutaan perheeseen Tamminen-Palviainen. Tean ja Erkin esikoislapsen on määrä syntyä kotona ilman ammattilaisten apua – mahdollisimman luonnollisesti. Miksi pariskunta on päättänyt saattaa esikoisensa maailmaan luonnonmukaisesti?

Tea Tamminen, 33, ja Erkki Palviainen, 32, pyrkivät noudattamaan hyvin luonnonmukaista elämäntapaa ja suosivat siksi luomua, superruokia ja hakevat muun muassa juomavetensä lähteestä sen sijaan, että he joisivat hanavettä. Kun Tea ja Erkki olivat seurustelleet muutaman kuukauden ja selvisi, että he odottavat esikoistaan, oli heille selvää, että lapsi synnytetään luonnonmukaisesti kotona.

Luonnonmukaisuus on elämäntapa

Luonnonmukaisuus on ollut nelisen vuotta Tealle elämäntapa, jonka ansiosta hänen terveytensä on kohentunut – tästä syystä pariskunta halusi saattaa esikoislapsensakin maailmaan ilman nykylääketieteen apuja. Tea muistuttaa, että vaikka kotisynnytys on tietyllä tapaa palaamista entisaikojen tapoihin, on moni asia tänä päivänä eri tolalla kuin silloin, kun kaikki synnyttivät lapsensa kotona.

– Nykyisin asiat ovat sillä tavalla paremmin, että meillä on yltäkyllin ravintoa, vitamiineja ja ruokaa ja sillä tavalla emme elä pulassa, Tea muistuttaa.

Pariskunta on saanut kohdata paljon ennakkoluuloja kerrottuaan suunnitelmistaan saattaa lapsensa maailmaan sairaalan sijaan kotona – ja vieläpä kahden kesken. Erityisesti sekä Tean että Erkin vanhemmat ovat olleet hyvin epäileväisiä. Pariskunta on kuitenkin pysynyt tiukasti päätöksessään ja esikoinen päätettiin arvostelusta huolimatta saattaa maailmaan kotioloissa.

Synnytys kotona tuntui luontevalta

Synnyttäminen kotona oli Tealle ja Erkille luonteva ratkaisu, vaikka ilmiö ei tätä nykyä olekaan yleinen.

– Luonnonmukainen synnytys tuntui tosi luontevalta meille ja siksi se oli meille aika helppo ratkaisu. Täytyy vaan lukea paljon ja ottaa selville asioita itse, Tea kertoo.

– Minulla on sellainen tunne, että kaikki menee hyvin, koska kuitenkin naisen keho on luotu synnytystä varten, Tea kertoo luottavaisena jaksossa.

Pariskunnan päätöstä luonnonmukaisesti synnytyksestä tuki se, että Tea on ollut hyvässä kunnossa raskauden loppumetreille saakka, eikä hänellä ole ollut terveysongelmia.

Jakson perhe: 33-vuotias Tea Tamminen ja 32-vuotias Erkki Palviainen sekä pariskunnan pian syntyvä esikoislapsi.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla tiistaisin klo 21.30.


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja