Pepe Willberg: Aika ajoin saa murehtia omaa kohtaloaan

Pepe Willberg on kulkenut 1960-luvulta pitkän matkan tähän päivään. Laulaja kertoo Studio55.fissä, millaisten haasteiden kanssa nykypäivän artisti painii.

Pepe Willbergin ura musiikin parissa juontaa 1960-luvun alkuun. Mies ajautui ammattiinsa harrastuksen kautta.

− Aloitin täysin nollasta, opettelin soittamaan kitaraa ja laulamaan. Sitä kautta kiivettiin puuhun eikä pudottu mistään taivaasta, Willberg kertoo.

Artistin vuosiin on mahtunut lukuisia levyjä, keikkoja sekä soolouran ohessa esiintymisiä suosituissa kokoonpanoissa, kuten Mestarit ja Poptenorit.

Välissä on ollut menestyksestä huolimatta myös hiljaisempia vuosia, joina leipä on ollut tiukemmassa.

− Ei tämä mikään helppo tie ole. Aika ajoin saa murehtia omaa kohtaloaan, Willberg myöntää.

− Mutta opettelemalla erilaisia musiikkiesityksiä olen saavuttanut ammattitaidon, mikä minulla on. Sitä on aika vaikea horjuttaa.

Työn haasteita

Willberg toteaa musiikin olevan bisnes, jossa pärjää, mikäli omistaa hyviä kavereita sopivissa paikoissa ja osaa asetella oman hintansa kohtuulliseksi.

Toimeentulo ei silti ole lahjakkaimmallakaan itsestään selvyys.

− Alalla on suurta tietämättömyyttä siitä, minkä tasoisia ja laatuisia artisteja on tarjolla. Tarjonta on niin hurjaa, ettei niin sanottujen sisäänostajien tarvitse vaivautua ottamaan itse asioista selvää, heille kerrotaan se niin vakuuttavasti. Se on aika vaarallinen tie.

Viimeiset kymmenen vuotta Willbergin ikäluokan artistit ja yleisö ovat painineet myös esiintymisaikoja koskevan ongelman kanssa.

− Ravintoloitsijat haluavat, että ohjelma alkaa mieluummin seuraavan vuorokauden puolella. Ei kukaan työssäkäyvä järkevä ihminen voi olla paikalla silloin, Willberg pahoittelee.

Vanha sotaratsu ei kaadu

Uran alkutaipaleella Willberg haaveili monen muun artistin tavoin menestyksestä ison rapakon takana.

− Kyllä se nopeasti selvisi, että on aika mahdotonta lähteä näiltä leveysasteilta valloittamaan maailmaa. Tarvitaan paljon rahaa ja suhteita ennen kuin siitä voi lähteä edes puhumaan.

− Se on nähty monien maailmansuosikkien kohdalla, ettei se ole niin ruusuinen elämä, Willberg huomauttaa.

Laulajalla riittää onnekseen tahkottavaa kotimaan kamaralla. Vanhaa sotaratsua ei tässä vaiheessa juuri mikään enää heilauta.

− Kerran elämässä olen ollut keikalta pois. Minulla oli joku vatsakramppiongelma, joka oli sitä luokkaa, etten olisi voinut kuvitellakaan meneväni keikka-autoon.

Uransa suhteen Willberg on tyytyväinen, ettei hän ole jäänyt missään vaiheessa lepäämään laakereilleen. Laulaja pyrkii tulevaisuutta silmällä pitäen parantamaan ammattitaitoaan ja ohjelmistoaan jatkuvasti.

Juuri nyt ajankohtaista on muun muassa aatonaaton joulukonsertti Temppeliaukin kirkossa. Ensi kesälle on suunnitteilla Pepe Willberg sings Nat King Cole -keikkoja.

− Se on kiva fiilis huomata aika ajoin, että kannatti tehdä tuokin homma.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja