Mainos

Pelko tarkka-ampujista – Mursin kannattajat peruuttivat marssin

Egyptissä Muslimiveljeskunta on perunut yhden tälle päivälle suunnitellun mielenosoituksen Kairossa. Protesti peruttiin turvallisuussyistä.

Muslimiveljeskunnan mukaan protesti peruttiin, koska turvallisuusjoukoilla on tarkka-ampujia rakennusten katoilla. Osissa Kairoa paikalliset asukkaat kokoontuivat vastustamaan uusia mielenosoituksia.

Islamistit vannoivat kuitenkin, että protestit jatkuvat muualla Egyptissä. Aiemmin muslimiveljeskunta ilmoitti, että kaikki marssit olisivat peruttu.

Myöhemmin järjestö kuitenkin tarkensi, että peruttu on ainoastaan Heliopoliksen lähiöön suunniteltu marssi.

Ameijan päällikkö Abdel Fattah al-Sisi lähestyi tänään pitämässään puheessaan Muslimiveljeskuntaa. Al-Sisi sanoi entisen presidentin Mohammed Mursin kannattajille, että "Egyptissä on tilaa kaikille".

Hän kuitenkin varoitti, että väkivaltaa ei tulla sietämään.

– Jos kukaan kuvittelee, että väkivalta saa valtion ja egyptiläiset alistumaan, hänen on harkittava uudelleen. Emme tule ikinä vaikenemaan maan tuhon edessä, al-Sisi sanoi.

Tilanne Egyptissä on ollut tänään rauhallinen eikä uusista väkivaltaisuuksista ole uutisoitu. Kairossa kaupat ovat avanneet ovensa ensi kertaa sitten keskiviikon, jolloin armeija hajotti väkivalloin Muslimiveljeskunnan protestileirit.

Leirien hajottamista seuranneissa väkivaltaisuuksissa on viranomaisten mukaan kuollut yli 700 ihmistä.

(MTV3 – STT – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.