Pelko sai Therese Johaugin toisiin aatoksiin uransa jatkosta: "En olisi voinut antaa itselleni anteeksi"

Maastohiihtotähti Therese Johaug kertoo, että hänen oli alun perin tarkoitus jatkaa uraansa Planican MM-kisoihin asti. Norjalainen päätti kuitenkin toisin. Taustalla oli pelko.

– Ehkä se stressasi minua urani loppuvaiheessa, että täytän kesällä 35 ja haluan tulla äidiksi, Johaug kertoo Expressenille.

– Et tiedä, pystytkö siihen, onko se mahdollista ja kestääkö se kaksi kuukautta, vuoden vai viisi vuotta, Johaug jatkaa raskaaksi tulemisesta.

Johaug päätti uransa vuosi sitten. Hän pelkäsi, että 20 vuoden aikana kertyneet treeni- ja työmäärät olisivat vaikeuttaneet mahdollisuutta saada lapsia. Näiden ajatusten vuoksi yksi kaikkien aikojen maastohiihtäjistä päätti laittaa sukset naulaan jo ennen tämän kevään Planican MM-hiihtoja. 

– Kultamitali Planicasta ei merkkaa mitään, kun niitä on jo 14. Lopetin, koska en olisi voinut antaa itselleni anteeksi, jos olisin jatkanut kilpailemista äidiksi tulemisen kustannuksella, Johaug kertoo.

Tämän vuoden tammikuussa 34-vuotias Johaug kertoi odottavansa esikoistaan puolisonsa Nils Jakob Hoffin kanssa. Lapsi syntyy alkukesästä. 

Johaug voitti urallaan 14 MM-kullan lisäksi muun muassa neljä olympiakultaa. 

Lue myös:

    Uusimmat