Therese Johaugin toiminnalle MM-hiihdoissa täystyrmäys – "Rikkoi kaikkia sääntöjä"

Therese Johaug toimi Planican MM-kisoissa ensimmäistä kertaa Norjan yleisradioyhtiön asiantuntijana. Entisen hiihtotähden toiminta NRK:n leivissä rikkoo norjalaislehti Dagbladetin mukaan "kaikkia journalismin sääntöjä".

Norjalaisen Dagbladetin toimittaja Esten Säther kyseenalaistaa Therese Johaugin toiminnan NRK:n asiantuntijana, sillä Johaug on kilpailujen jälkeen keskittynyt halailuihin ja läheisiin tunnelmiin norjalaishiihtäjien, eli ystäviensä, kanssa.

– Siinä NRK rikkoo suurinta osaa uskottavan urheilujournalismin säännöistä, vaikka ilo ja läheisyys ovatkin uskottavia, Säther kirjoittaa kolumnissaan.

Johaug on Sätherin mukaan halaillut ja kyynelehtinyt päivästä toiseen entisten joukkuekavereidensa kanssa. 

– Johaug aloitti ensimmäisen NRK-kautensa asiantuntijana, mutta hänestä tuli Norjan mitaliputken seremoniamestari, Säther kirjoittaa.

Norjan maastohiihdon viime vuosien supertähti lopetti kilpailemisen huipputasolla alle vuosi sitten. Hän oli vuosia osa Norjan maajoukkuetta, joten läheiset välit Norjan maajoukkuehiihtäjiin ovat ymmärrettäviä.

Historiallinen siirto

Johaug on onnistunut norjalaistoimittajan mukaan välittämään tunteita onnistuneesti, ja se on oikeastaan ollut Sätherin mukaan myös ainoa vaihtoehto, sillä Johaug on niin lähellä maajoukkuetta.

– Samalla NRK:n terävä urheilullinen analyysi on kadonnut, Säther sanoo.

Säther kirjoittaa, että NRK:n maastohiihtolähetykset ovat ammattimaisempia kuin koskaan taitavien tekijöiden vuoksi. Vaikka hän kyseenalaistaakin Johaugin toimintaa, tuo se hänen mukaansa lähetyksiin myös lisäarvoa. Johaugin esiintyminen on myös parantunut kokemuksen karttuessa.

– Se oli NRK:lta historiallinen siirto henkilökohtaisten halausten ja tunteiden näyttämisen keskellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja