Peliongelmaisia auttavalta täyslaidallinen Veikkauksen johdolle suorassa lähetyksessä – "Mahdotonta liikkua missään törmäämättä Veikkauksen mainontaan"

Peliongelmaisia auttavalta täyslaidallinen Veikkauksen johdolle –"Mahdotonta liikkua missään törmäämättä Veikkauksen mainontaan" 9:56

Veikkauksen kohua aiheuttanut mainonta ei ole yksittäinen virhearvio tai ylilyönti, vaan rahapeliyhtiön linja on ollut johdonmukainen ja jatkuva, arvioi yksikön johtaja Inka Silvennoinen peliongelmaisia auttavasta Peluuri-palvelusta.

– Meidän asiakaskunnan näkökulmasta heidän on aivan mahdotonta liikkua käytännössä missään arkisissa ympäristössä ilman, että törmäävät Veikkauksen mainontaan, hän kertoo.

Hän kertoo, että rahapeliongelmaan apua hakeneiden parissa tehdyn kyselyn perusteella heistä 80 prosenttia kokee rahapelimainonnan liiallisena ja 60 prosenttia kokee sen lisäävän pelaamistaan.

Silvennoinen kertoo laskevansa kauppareissuilla, kuinka monta Veikkauksen mainosta tai myyntipaikkaa kassalla näkee. Hänen mukaansa luku on kymmenen paikkeilla.

– Aika vaikea on ongelmallisesti pelaavan sukkuloida, hän toteaa.

Veikkauksen johtaja: Mainontaa supistettu ja laitettu hyllylle

Johtaja Jarmo Kumpulainen Veikkauksesta kertoo, että he myöntävät tehneensä mainonnassa virheen ja kertoo, että mainonta on laitettu hyllylle. Hän kuitenkin toteaa, että mainonnan volyymia on pienennetty ja siitä merkittävä osa on esimerkiksi lottopottien suuruudesta viestimistä.

Mainonnalla pyritään hänen mukaansa kohdistamaan suomalaisten rahapelaaminen Veikkaukseen ulkomaisten rahapeliyhtiöiden sijaan.

Silvennoinen vastaa toivovansa, ettei heidän asiakkailtaan suuntautuisi rahapelaamista yhtään minnekään.

Pelihaitat eivät kuulu Veikkauksen hallituksessa

Silvennoinen on sitä mieltä, että oikein käytettynä rahapelimonopoli on hyvä työkalu, mutta se ei voi olla sellaisena ainoa. Järjestelmä vaatii joka tapauksessa lainsäädännön ohjausta ja valvontaa.

Hän nostaa esille Veikkauksen sisäisten kannustimien lisäksi sen, että Veikkauksen hallituksessa, hallintoneuvostossa ja rahapeliasioiden neuvottelukunnassa edustus on lähinnä Veikkauksen edunsaajilla ja poliitikoilla.

– Ei siellä paljon pelihaittojen ehkäisyn mandaatilla näy.

Rahapeliongelmat yhä vaikeampia – asiantuntija kertoo merkit, joiden pitäisi soittaa hälytyskelloja 8:06
Rahapelit ovat Silvennoisen mukaan yhä vaikeampia.

Lue myös:

    Uusimmat