Pelicansin syöksykierre sai jatkoa täystyrmäyksellä – HIFK:n ja Kärppien välillä kuohui, valtava putki katkesi

Pelicans jatkaa rämpimistä jääkiekon SM-liigassa. Pudotuspelisijojen ulkopuolelle valahtanut joukkue kärsi viidennen tappionsa kuuteen viime otteluun, kun vierailija HPK tyrmäsi lahtelaiset 6–1.

Jesse Ylönen tälläsi Pelicansin avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon, mutta toisessa erässä lahtelaiset taipuivat tappioasemaan.

Ensin Joona Monto tarjoili ylivoimalla pelivälineen maalin takaa Cody Kunykille luukulle, ja kultakypärä iski HPK:n tasoihin. Myöhemmin Elmeri Eronen käänsi kiekon jäätä pitkin maalille, ja Mikko Lahtela ohjasi limpun sisään.

Kunyk osui toistamiseen ohjattuaan kolmannessa erässä Niklas Frimanin laukauksen sisään. Hämeenlinnalaisten johtoa kaunistelivat entisestään maalin mieheen tehneet Filip Krivosik, Joona Monto ja Miro Ruokonen.

HPK majailee SM-liigassa kahdeksantena, Pelicans on 12. sijalla.

Frans Tuohimaa piti nollan

Kierroksen huippukamppailussa HIFK kukisti sarjakärki Kärpät 2–0 ja päätti oululaisten 11 ottelua kestäneen voittoputken. Jere Sallinen ohjasi HIFK:n johtoon toisessa erässä, ja Otto Paajanen puttasi loppuluvut tyhjään maaliin. Frans Tuohimaa torjui ensimmäisen HIFK-nollapelinsä pysäytettyään kiekon 34 kertaa.

Ottelussa puhutti HIFK:n Micke-Max Åstenin toisessa erässä jakama raju taklaus, joka päätti Kärppien Michal Kristofin pelin.

Åsten niittasi Kristofin kovalla vauhdilla laitaan, kun slovakialainen oli jakamassa puolustusalueella syöttöä. Åstenille ei jaettu rangaistusta.

Ilveksen vahva vire sai jatkoa, kun se kukisti kotikaukalossaan KooKoon 4–1. Arttu Ruotsalainen viimeisteli isännille kaksi maalia.

Ilves on voittanut kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän.