Pelastaako tämä kotitekoinen niksi koiraperheen uudenvuoden? Eläinlääkäri: ”Ilman muuta kannattaa kokeilla”

Sosiaalisessa mediassa koiraihmisten tietoisuuteen levinnyt kikka lupaa helpottaa koiran ilotuliteahdistusta – mutta voiko se todella toimia? Kysyimme eläinlääkäriltä.

Kovat äänet, suuret ihmismassat ja kummalliset raketeista lähtevät hajut saavat monen karvakaverin säikyksi ja ahdistuneeksi uutenavuotena. MTV Lifestyle jakoi aiemmin eläinlääkärin niksit helpottamaan koiran ahdistusta. Nyt olemme kuitenkin törmänneet niksiin, jonka väitetään rauhoittavan koiran pelkän huivin avulla.

Niksiä varten tarvitaan vain kangasliina, esimerkiksi kaulaliina. Ideana on sitoa huivi koiran kaulan ja vartalon ympärille.

Jos upotus ei näy, katso se täältä.

Eläinlääkärin vinkit uuteenvuoteen:

  • Sulje verhot, jotta rakettien räiske ei näy sisälle.
  • Laita mahdollisimman moni kodinkone hurisemaan, jotta tutut ja turvalliset äänet peittävät rakettien paukeääniä.

Eläinlääkäriasema Animagin eläinlääkäri Kirsti Schildt ei ole törmännyt moiseen niksiin tai kuullut kenenkään sitä kokeilleen, mutta kannustaa ehdottomasti testaamaan.

– Ilman muuta sitä kannattaa kokeilla!

– Tavallisesti kun koiralle puetaan jotain niiden keskittyminen menee vaatteeseen, jolloin ne myös stressaavat ympäristöään vähemmän. 

Kevyesti puristava sidontaniksi lupaa rauhoittaa koiraa. Puristava vaikutus toimii ihmisiinkin: tiukka halaus rauhoittaa hermostoa. Eläinlääkäri suhtautuu siihen koirien kohdalla kuitenkin epäillen.

– Kyllä koira saattaa rauhoittua, kun sitä pidetään sylissä tai lähellä, mutta en osaa sanoa toimiiko se todella niin. Ei tuosta ainakaan haittaa koiralle ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja