Pelasta linna pulasta – Ryhdy lordiksi tai ladyksi pikkurahalla!

Haaveiletko elämästä lordina tai ladynä? Nyt voit toteuttaa unelmasi pilkkahinnalla ja osallistua samalla kulttuuriperinnön vaalimiseen!


Skotlannin ylämailla sijaitsevan jylhän Dunans Castlen linnan historia ulottuu aina 1590-luvulle asti. Linna vaurioitui tuhoisassa tulipalossa vuonna 2001, ja kallis kunnostustyö on vaatinut kekseliäisyyttä.


Linnaa restauroiva säätiö innostaa osallistumaan historiallisen kiinteistön pelastamiseen ostamalla palan sen tiluksista. Paikallisen lainsäädännön mukaan jokainen, joka omistaa maata Skotlannissa, ansaitsee lordin tai ladyn arvonimen. Niinpä piskuisen 0,09 neliömetrin maa-alan lunastamalla sinustakin voi tulla skotlantilainen lordi tai lady! Arvonimien hinnat lähtevät 24 punnasta, ja tittelin voi tilata kätevästi netistä.


Linnan kunnostukseen näin osallistuvat Chaol Gleannin tai Dunans Castlen lordit ja ladyt saavat sijoituksestaan todistuksen. He pääsevät myös tutustumaan tiluksiinsa opastetusti ilman pääsymaksua. Romanttinen arvonimi onkin kekseliäs kikka houkutella matkailijoita Skotlantiin, mutta ihan todelliseksi linnanherraksi tai -rouvaksi sen turvin ei tulla.

Tosiasiassa titteli on vain hauska tapa tukea kunnostustyötä, sillä samojen tilusten lukuisia samanaikaisia lordeja ei virallisesti tunnusteta. Lisäksi Skotlannin maarekisteri ei kaikesta huolimatta tunnusta näin pienten maatilkkujen omistajuutta.


Lähteet Scottishlaird.com, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat