Pelaaja teippasi logon paidastaan – Ranskan liitolta tuntuva pelikielto

Ranskan jalkapalloliitto (LFP) on antanut AS Monacon Mohamed Camaralle neljän ottelun pelikiellon paidassaan olleen antihomofobisen logon peittämisestä.

Malilainen Camara teippasi torstaina pelatussa Ranskan liigan ottelussa paidastaan seksuaalivähemmistöjen syrjintää vastustavan logon. Hän teki ottelussa rangaistuspotkusta Monacon 4–0-maalin Nantesia vastaan.

Camara oli asiasta LFP:n kuultavana. Hän ei suostunut yhteistyön asian sovittelemiseksi.

– Sen jälkeen, kun Mohamed Camaraa oli kuultu, ja pantu keskustelussa merkille hänen kieltäytymisensä yhdestä tai useammasta osallistumisesta homofobiaa vastustavaan kampanjaan, komissio päätti määrätä hänelle neljän ottelun pelikiellon, LFP kertoo tiedotteessaan.

AS Monacon toimitusjohtaja Thiago Scuro vakuutti torstaina, että seura on sitoutunut Ranskan liigan kampanjaan syrjinnän vastustamiseksi.

Malin jalkapalloliitto taas huomautti, että Camaralla on oikeus mielipiteeseensä.

– On tärkeää muistaa, että pelaajat ovat kansalaisia siinä missä muutkin, joiden perusoikeudet täytyy turvata kaikissa tilanteissa, liitto kommentoi.

Viime vuonna useat Ranskan liigan pelaajat kieltäytyivät pelaamasta sateenkaaren värisin numeroin varustetuissa pelipaidoissa antihomofobisen kampanjan yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat