220 000 euron arvoinen avaruuslaivasto tuhoutui valtavassa virtuaalitaistelussa

Pelaajan maksamatta jäänyt lasku on toiminut alkusysäyksenä taistelulle, joka johti lopulta arvokkaan virtuaalisen avaruuslaivaston tuhoutumiseen. 

Vaikka kyse olikin Eve Online -pelin virtuaalisista taistelualuksista, niin niiden arvo oli arviolta 220 000 euroa. Asiasta kertoo BBC teknologiasivuillaan.

Eve Online on avaruussimulaattori, jossa pelaajat voivat liikkua avaruusaluksilla tuhansien tähtijärjestelmien välillä.

Pelin yli puoli miljoonaa jäsentä voi ostaa avaruusaluksia pelin sisällä käytetyllä valuutalla. Pelissä käytettävää valuuttaa puolestaan hankitaan perinteisellä tosielämän rahalla.

Pelin kehittäjien mukaan sota syttyi, kun yksi pelitiimin jäsen oli jättänyt maksamatta online-maailman avaruusaseman suojaamisesta. 75 suurta Titan-alusta tuhoutui syttyneessä taistelussa.

Kyseessä kerrotaan olevan lajissaan suurin taistelu pelin kymmenvuotisessa historiassa.

Pelin kehittäjät kertovat uutistoimisto AP:lle uskovansa, että massiivisen virtuaalitaistelun lopullinen hinta tulee olemaan vielä paljon suurempi.

Taisteluun osallistui yli 4000 pelaajaa ja lisäksi tuhannet seurasivat pelin etenemistä.

Vahinkojen laajuus perustuu pelin vaihtokurssiin. BBC toteaa, että pelaajat eivät kuitenkaan ole välttämättä menettäneet oikeata rahaa, sillä pelin valuuttaa voi aidolla rahalla ostamisen lisäksi  myös ansaita suorittamalla pelissä erilaisia tehtäviä.

Lue myös:

    Uusimmat