Pelaaja debytoi kirkkaissa valoissa – sitten heilahti 80 ottelun panna

Baseballin MLB-sarjassa Toronto Blue Jaysin sisäkenttäpelaaja Orelvis Martinez sai sunnuntaina 80 ottelun pelikiellon dopingsääntöjen rikkomisesta. Martinez teki debyyttinsä sarjassa vain kaksi päivää aikaisemmin.

22-vuotias Martinez antoi positiivisen tuloksen klomifeenistä, joka on MLB:n kiellettyjen suorituskykyä parantavien aineiden listalla oleva hedelmällisyyslääke.

Lausunnossaan Martinez kertoi, että hän on kaksi vuotta yrittänyt perustaa perhettä tyttöystävänsä kanssa. Hänelle määrättiin lausunnon mukaan klomifeenia sisältävää valmistetta talvella vierailtuaan hedelmällisyysklinikalla kotimaassaan Dominikaanisessa tasavallassa.

– Halusimme pitää tämän asian yksityisenä, jopa perheemme sisällä, ja luotimme lääkäriin, joka vakuutti meille, että tämä hoito ei sisällä suorituskykyä parantavia aineita. Sen vuoksi tein virheen, kun en kertonut tästä joukkueelleni. Sanottakoon, että otan täyden vastuun huolimattomuudestani ja hyväksyn pelikieltoni, Martinez sanoi ESPN:n mukaan.

Martinez solmi Blue Jaysin kanssa 3,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen vuonna 2018.

– Olimme yllättyneitä ja pettyneitä saadessamme tietää Orelvis Martinezin pelikiellosta, sanoi Blue Jaysin varatoimitusjohtaja ja general manager Ross Atkins lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat