Mainos

Pekkarinen: Valtion telakkaomistusta syytä harkita

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) olisi valmis harkitsemaan valtion ryhtymistä telakkayhtiö STX Finlandin omistajaksi.

Pekkarinen vaatii hallitukselta nopeaa linjausta siitä, aiotaanko telakkateollisuus pelastaa. Jos toimiala halutaan pelastaa, hallituksella on hänen mukaansa kaksi vaihtoehtoa: joko ryhtyä telakan aktiiviseksi omistajaksi tai löytää muita tukikeinoja nykypohjalta.

– Erittäin vakavasti harkittava asia on, että toimialan pelastamisessa valtio menee aktiiviseksi omistajaksi ja kokoaa omistamisen, jolla kyetään pitämään toimiala täällä, Pekkarinen sanoi eduskunnassa talousvaliokunnan istunnon jälkeen.

Pekkarinen uskoo, että STX:n lähtö veisi nopeasti Suomesta erikoisosaamisen maailman suurimmista laivoista.

Talousvaliokunta pui tiistaina telakkateollisuuden tulevaisuutta ja syitä, miksi Suomi menetti kipeästi kaipaamansa risteilijätilauksen joulukuussa.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) toisti kuulemistilaisuuden jälkeen kantansa, ettei valtion pidä ryhtyä STX Finlandin omistajaksi.

Vapaavuori totesi, että hallitusten linjana on ollut 90-luvun lamasta asti, ettei valtio lähde rahoittamaan vaikeuksissa olevia yksityisiä yrityksiä.

Hyväksyntä hallituksen selvitykselle

Aiemmin tänään Pekkarinen totesi hyväksyvänsä hallituksen ja Vapaavuoren selvityksen Turun telakan tukiasiasta.

– Saimme mielestäni erittäin hyvän selvityksen, Pekkarinen sanoi Vapaavuoren kuulemisen jälkeen eduskunnassa.

Pekkarisen mielestä hallitus menetteli oikein, kun se ei myöntänyt lisätukea STX:n Turun telakalle, joka havitteli uuden jättiristeilijän rakennusurakkaa.

– Normaalimenettelyllä ei voitu mennä pitemmälle.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.